Iz majhnega (z)raste veliko

V sredo, 17. 10. 2018 je podžupanja občine Trbovlje, gospa Maja Krajnik, s svečano predajo sadik otrokom v uporabo in z praktičnim delom v enem izmed urbanih vrtičkov, otrokom in zaposlenim predala v uporabo urbane vrtove, mini sadovnjak, čebelnjak, urejen prednji del okolice šole, ki ga krasijo fotoaktivni tlakovci in mlada drevesa pred šolo.

OŠ Ivana Cankarja Trbovlje je jeseni 2018 pridobila učilnico na prostem, kar pomeni dodano vrednost pedagoškemu delu, vzgajanju otrok za vseživljenjsko učenje in podpiranje lokalne pridelave hrane.

Kulturni dogodek, ki so ga ustvarili učenci šole, si je ogledalo veliko gostov, med njimi Grega Kordež, vodja sektorja za izvajanje EU programov na Direktoratu za regionalni razvoj Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Maja Krajnik, podžupanja občine Trbovlje, Slavi Gala, predsednica partnerstva Las Zasavje (vsi trije so zbrane kratko nagovorili), predstavniki partnerjev v projektu sanacije okolice šole (Občina Trbovlje, ZLU, Socios-Zavod socialnih storitev, KOP Trbovlje), projektanti, izvajalci pripravljalnih in izvajalnih del, gradbeni nadzornik, ravnateljice trboveljskih osnovnih in srednjih šol, upokojene učiteljice šole in številni sorodniki učencev naše šole.

Simbioza med generacijami, ki jo spodbuja delo na vrtičkih, delo s čebelami, skrb za drevesa in dober odnos z naravo sploh, se je na dogodku pokazala s skupnim nastopom Mešanega pevskega zbora DUT Javor in šolskega otroškega pevskega zbora.

Cankarjevo leto 2018 je za Cankarjevce res bogato.

Naša stara šola (zgrajena 1901) je v zadnjih letih pridobila nov izgled-vsako leto je videti mlajša! Upamo, da bo dobro služila še mnogim generacijam otrok in zaposlenih v tej šoli.

Hvala vsem, ki ste omogočili sanacijo šole in njene okolice, hvala vsem, ki ste prišli na dogodek in s tem pokazali, da cenite naše delo ter da iskreno želite, da trboveljski otroci rastejo in delajo v dobrem, lepem in zdravem okolju.

Mojca Lazar Doberlet, ravnateljica

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top