Intervencije trboveljskih prostovoljnih in poklicnih gasilcev v letu 2014

Po podatkih Regijskega centra za obveščanje Trbovlje in evidencah poročil o posredovanjih gasilcev Gasilskih zvez je bilo v letu 2014 v Zasavski regiji (občine Hrastnik, Zagorje ob Savi in Trbovlje) opravljenih skupaj 524 posredovanj – intervencij.

V zasavski regiji so tako gasilci Gasilske zveze Zagorje ob Savi posredovali v 187 primerih, v Gasilski zvezi Hrastnik 81 primerih in Gasilski zvezi Trbovlje v 256 primerih.

V občini Trbovlje je Gasilski zavod (poklicna gasilska enota) in PGD Trbovlje mesto posredovalo v 236 primerih, PGD Čeče 2 primerih, PGD Dobovec 10 primerih in PGD Klek v 5 primerih. Gasilci Termoelektrarne Trbovlje so v svoji delovni organizaciji posredovali v treh primerih, gasilci Rudnika Trbovlje, Lafarge Cementa Cementarne Trbovlje in Gasilci Strojegradnje IM pa gasilskih operativnih posredovanj niso imeli.

Število in vrste intervencij

23x intervencije ob prometnih nesrečah, 12x nesreče z nevarnimi snovmi, 1x stanovanjski požar, 1x požar garaže, 2x požar zabojnikov za smeti,  2x pri puščanju gospodinjskega plina, 1x požar gospodarskega poslopja, 4x dimniški požar, 29x odstranjevanje dreves, 4x iskanje pogrešanih in mrtvih oseb, 1x požar v industriji, 2x požar na prometnem sredstvu, 1x požar električnega droga.

V ostalih 173  primerih pa smo posredovali pri: sprožitvah javljalcev požara v objektih, odpiranje vozil in stanovanj, črpanju vode, zapiranje vode, odstranjevanje drevja, čiščenju cestišča, reševanje pogrešanih, starejših in onemoglih, reševanje ljudi iz stanovanjskih dvigal, lažni alarmi, reševanje malih živali, uničevanje osjih in sršenjih gnezd, snegolomu, razlitju hudournika in sprožitvi plazov.

Gasilski zavod Trbovlje je pregledal – servisiral za upravnike stanovanjski objektov, firm v občini Trbovlje in izven nje preko 3900 gasilnikov in preko 800 hidrantov. Gasilski zavod je starejšim občanom občine Trbovlje dostavil tudi 850 jeklenk gospodinjskega plina.

Pomembno je, da med opravljanjem operativnih del gasilcev ni bilo poškodb.

Tako prostovoljni kot poklicni gasilci v Trbovljah smo mnenja, da smo tudi z službami zaščite in reševanja v občini in regiji dobro sodelovali.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top