Intervencije trboveljskih prostovoljnih in poklicnih gasilcev v letu 2013

Po podatkih Regijskega centra za obveščanje Trbovlje in evidencah poročil o posredovanjih GZ je bilo v letu 2013 v Zasavski regiji (občine Hrastnik, Zagorje ob Savi in Trbovlje) registriranih skupaj 22 221 telefonskih klicev za pomoč v primeru nevarnosti, nesreč in drugih pojavov.

Odhodnih klicev za gasilce 24.1%, policijo 19.97% in službo nujne medicinske pomoči 37.26%. Sledijo pa še klici za GRS, cestna podjetja, komunalna podjetja, inšpektorje, veterino, medije, elektro podjetja, enoto reševalnih psov, helikopter HNMP…

V zasavski regiji so tako gasilci Gasilske zveze Zagorje ob Savi posredovali v 169 primerih, v Gasilski zvezi Hrastnik 75 primerih in Gasilski zvezi Trbovlje v 220 primerih. V zasavski regiji so gasilci skupno sodelovali v 464 intervencijah, sodelovalo pa je 2458 gasilcev.

V občini Trbovlje je Gasilski zavod (poklicna gasilska enota), PGD Trbovlje mesto, PGD Čeče, PGD Dobovec in PGD Klek, ki skupno operativno delujemo na področju občine in regije, posredoval v 220 primerih.

Število in vrste intervencij:

  • 22x intervencije ob prometnih nesrečah,
  • 11x nesreče z nevarnimi snovmi,
  • 5x stanovanjski požar,
  • 5x požar garaž,
  • 8x požar zabojnikov za smeti,
  • 5x v poplavah,
  • 4x v neurju in močnem vetru,
  • 3x pri puščanju gospodinjskega plina.

V ostalih 157 primerih pa smo posredovali pri: sprožitvah javljalcev požara v objektih, odpiranju vozil in stanovanj, črpanju vode, zapiranju vode, odstranjevanju drevja, čiščenju cestišča, reševanju pogrešanih, starejših in onemoglih, reševanju ljudi iz stanovanjskih dvigal, lažnih alarmih, reševanju malih živali, uničevanju osjih in sršenjih gnezd ter pomoči v sosednjih občinah.

Gasilski zavod Trbovlje je pregledal – servisiral za upravljalce stanovanjski objektov, firm v občini Trbovlje in izven nje, preko 4000 gasilnikov in preko 700 hidrantov. Pomembno je, da med opravljanjem operativnih del gasilcev ni bilo poškodb.

Tako prostovoljni kot poklicni gasilci v Trbovljah smo mnenja, da smo tudi s službami zaščite in reševanja v občini in regiji dobro sodelovali.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top