Intervencije – posredovanja trboveljskih prostovoljnih in poklicnih gasilcev v letu 2015

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje in evidencah dogodkov – intervencij Gasilskih zvez zasavske regije je bilo v letu 2015 v Zasavski regiji (občine Hrastnik, Zagorje ob Savi in Trbovlje) registriranih skupaj 456 dogodkov.

 

V zasavski regiji se je tako v občini Zagorje ob Savi pripetilo 107 dogodkov, v občini Hrastnik 77 dogodkov in v občini Trbovlje 264 dogodkov.

 

V občini Trbovlje je Gasilski zavod (poklicna gasilska enota), PGD Trbovlje – mesto, PGD Čeče, PGD Dobovec in PGD Klek, ki skupno operativno delujemo na področju občine in regije posredovalo v 264 primerih.

 

Število in vrste intervencij; 27x intervencije ob prometnih nesrečah, 10x nesreče z nevarnimi snovmi, 8x stanovanjski požar, 3x dimniški požar, 2x travniški požar, 1x požar garaž,12x zabojnikih za smeti,5x pri preprečitvi eksplozije plina – puščanje plina butan propan, 1x kletni požar, 2x požar električnih drogov, v ostalih 193 primerih pa smo posredovali pri : sprožitvah javljalcev v objektih, odpiranje vozil in stanovanj, črpanju vode – ne v poplavah, zapiranje vode, odstranjevanje drevja, reševanje pogrešanih, starejših in onemoglih, reševanje ljudi iz stanovanjskih dvigal, lažni alarmi, reševanje malih živali, uničevanje osjih in sršenjih gnezd ter pomoči v sosednjih občinah ne samo v primeru nesreč v prometu in nesreč z nevarnimi snovmi (Gasilski zavod je enota širšega pomena za področje Zasavja). V letu 2015 smo trboveljski gasilci prepeljali tudi 341 prevozov z gasilskimi cisternami ( avtocisterna 5m3 vode). Veseli nas tudi, da v preteklem letu ni bilo poškodb gasilcev pri opravljanju dela.

 

Tako prostovoljni kot poklicni gasilci v Trbovljah smo mnenja, da smo tudi z službami zaščite in reševanja v občini in regiji dobro sodelovali.

 

Intervencije 2015 (od 01.01.2015 do 31.12.2015)

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top