Informacije o brezplačnem prevozu za upokojence

Z današnjim dnem se je vzpostavil brezplačni medkrajevni prevoz za upokojence. Občina Trbovlje je zaradi tega v dnevnih stikih z avtobusnim prevoznikom Nomago, saj želimo občanom omogočiti kar največ informacij povezanih s pridobitvijo pravice za brezplačen medkrajevni javni potniški promet.

Upokojenci oziroma prosilci za brezplačen medkrajevni javni prevoz vlogo, skupaj s potrebnimi prilogami – osebnim dokumentom, izkaznico vojnega veterana oziroma evropsko kartico ugodnosti za invalide – oddajo osebno na prodajnem mestu, torej, ali v poslovalnici prevoznika ali na železniški postaji. Lahko pa prosilci vlogo pošljejo po elektronski pošti na e-naslov ministrstva za infrastrukturo: mzi.dtmpp@gov.si in v zadevo e-pošte napišejo »brezplačna vozovnica Slovenija«, ali pa po navadni pošti na naslov Ministrstvo za infrastrukturo, Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana, s pripisom »brezplačna vozovnica Slovenija«.

Zaradi preprečevanja širitve novega koronavirusa in visokih poletnih temperatur Občina Trbovlje in Nomago svetujeta, da prosilci vloge oddajo po elektronski pošti ali po navadni pošti na naslov Ministrstva za infrastrukturo, in ne osebno v poslovalnicah.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top