Humanitarne akcije v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje v letu 2012

Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje je javni zavod – namenjen zadovoljevanju kulturnih, socialnih, izobraževalnih in tudi emocionalnih potreb prebivalcev lokalne skupnosti, v kateri delujemo. Ker se zavedamo, da knjižničarstvo niso samo knjige, pač pa predvsem ljudje, ki v knjižnici delamo, poskušamo svoje znanje in splošno delovanje v okviru delovnih mest, vedno obarvati s človeško toplino in dobroto – prav zaradi tega vsako leto sodelujmo v različnih dobrodelnih akcijah in ljudem rišemo nasmeh na obraz.

Tudi leto 2012 v okviru sodelovanj v različnih humanitarnih akcijah ni bilo izjema – delovali smo lokalno dobro (sodelovali smo z Društvom prijateljev mladine Trbovlje, Območno enoto Rdečega križa Trbovlje, Gimnazijo in ekonomsko srednjo šolo Trbovlje) ter tudi širše (na pomoč smo priskočili učencem Osnovne šole Cvetka Golarja v Ljutomeru in se pridružili vseslovenski akciji Star papir za novo upanje). V okviru teh sodelovanj in pobud smo zbirali in darovali raznovrstne dobrine, ki jih manj srečni posamezniki v naši družbi ne premorejo –  oblačila, družabne igre, knjige, pripomočke za nego otrok in malčkov – ali pa smo s pomočjo zbranega pripomogli k finančni pomoči ogroženim.

Z dobrodelnostjo leto 2012 tudi zaokrožamo – v mesecu decembru (od 1. do 17. decembra) bomo namreč zbirali topla oblačila in pripomočke za nego za otroke, ki jih bomo podarili Območni enoti Rdečega Križa Trbovlje  ter polepšali praznike socialno ogroženim otrokom v naši lokalni skupnosti  in njihovim družinam. Bodite humani tudi vi in prinesite premajhna ali odvečna oblačila in pripomočke za otroško nego v našo knjižnico – skupaj bomo ponovno pokazali, da »nam je mar.«

Katra Hribar Frol

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top