Hrana, ne orožje

Člani O.S.A., Organizirane skupnosti anarhistov, so v soboto, 12.3.2016, delili vegetarijansko hrano vsakomur, ki si je tega želel. Člani, ki delujejo po načelih soodločanja, so ljudje različnih poklicev, statusov, ki si želijo drugačen svet kot je danes, kjer je prisoten strah pred kriminalom, nasiljem, nasilnimi metodami in podobnim.  Zavzemajo si za družbo, kjer bi vladala solidarnost in nenasilje in ne bi bilo pohlepa.

 

O.S.A. Zasavje se bori proti vsem oblikam nestrpnosti, ki zajemajo revščino, seksizem, rasizem, nacionalizem, fašizem, strah in ostale oblike izključevanja in neenakosti. Glavni cilj jim je odprava izkoriščevalskega kapitalizma ter prizadevanje za pravičnejši svet, kjer bo vladala solidarnost, strpnost, enakost in svoboda vseh posameznikov na vseh nivojev. Dostop do dobrin naj bo enakopraven, poklici naj bodo enakovredni in da ljudje ne bodo, kljub poštenemu delu, ostali na robu preživetja.

 

Z akcijo so se pridružili enemu najhitreje  razvijajočih se apolitičnih gibanj v Severni Ameriki, Evropi in Avstraliji, stotinam avtonomnih skupin, ki protestirajo proti militarizmu in siromaštvu tako, da naključnim mimoidočim delijo brezplačne vegaterijanske obroke, ki jih kuhajo iz zelenjave, ki bi jo zaradi poškodb embalaže, obtolčenosti, pretečenega roka ali drugih razlogov odvrgli   trgovci, skladišča ali prodajalci na tržnicah.

 

Mladi, ki večkrat nimajo odprtih veliko možnosti, so si zapisali: Osamljena drevesa podira vihar, zato stopimo skupaj in se združeno uprimo sistemu, ki bi si rad podredil nas in naša življenja. Skupaj smo močnejši! Bori se proti vsem vladavinam, edina avtoriteta si ti sam!

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top