Hiška eksperimentov na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje

Osnovno šolo Ivana Cankarja Trbovlje bo v petek, 12. maja 2017, obiskala Hiška eksperimentov.

Slavnostno odprtje bo ob 8.40 v šolski telovadnici. Eksperimentiranje bo nato potekalo v dveh učilnicah v pritličju šole, in sicer za učence šole do približno 13.30 (za celo dopoldne je pripravljen razpored s številom otrok in spremljevalcev v posamezni učilnici), nato možnost obiska in eksperimentiranja za zunanje goste (do 16.00).

Hiška eksperimentov je potujoči center spodbujanja radovednosti, kritičnega mišljenja in promocije raziskovanja. Hiška eksperimentov je namenjena vsem radovednim ljudem, ki znajo reči “Tega ne znam, bi se pa rad naučil.” Hiška eksperimentov obiskuje izobraževalne ustanove po vsej Sloveniji in jih za en dan spremeni v centre znanosti in raziskovanja. Za udeležence je to dan sproščenega učenja, svobodne radovednosti, vztrajnega eksperimentiranja in varnega okolja za napake in spodrsljaje. Usposobljeni tim Hiše eksperimentov bo skupaj z učitelji OŠ Ivana Cankarja Trbovlje spodbujal dialog, vprašanja in iskanje odgovorov.

Glavna pokrovitelja obiska sta Lek, član skupine Sandoz d.d. in Telekom Slovenije, d.d.; udeležba za šolske otroke in za zunanje goste pa je v celoti brezplačna.

Ne zamudite te čudovite naravoslovne izkušnje.

Iskreno torej vabljeni, da se v petek, 12. maja 2017, na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje pridružite Hiški eksperimentov.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top