Hare Krišna karavana v Trbovljah

Eko karavana Padajatra Slovenija je potujoči festival duhovnosti in okoljevarstva, pešpot, ki jo po vzoru starodavne indijske romarske tradicije za svoje člane, prijatelje ter Slovenke in Slovence pripravlja Skupnost za Zavest Krišne. V teh dneh prihaja tudi v Trbovlje.

Zgodovina Padajatre sega nekaj tisočletij v preteklost, ko so na podoben način z močnim duhovnim sporočilom duhovni učitelji s prijatelji in učenci potovali od vasi do vasi, obiskovali templje, se učili in poučevali o življenju, ljubezni, uspehu, odnosih in Bogu. Tradicijo je skupaj s celotnim duhovnim izročilom gibanja Hare Krišna pred petdesetimi leti iz Indije na Zahod prinesel AC Bhaktivedanta Swami Prabhupada, ustanovitelj Mednarodne skupnosti za Zavest Krišne.

Letos dvanajsti po vrsti bo festival petja, plesa in duhovnosti prehodil tudi Zasavje. Z moravškega bo preko Kisovca skupina v nedeljo, 7.julija prispela v Zagorje in se naslednji dan bo odpravila čez hrib, skozi Ravensko vas v Trbovlje. Tu jim bo gostil Mladinski center. V sklopu obiska na sredini Zasavja se bosta Uroš Lebar, predsednik Skupnosti za Zavest Krišne in dr. Anton Vezjak, predstojnik ljubljanskega Hare Krišna centra srečala z županom občine, vodilnimi predstavniki drugih verskih skupnosti v občini ter knjižnici Toneta Seliškarja predala celoten paket doslej izdanih knjig Skupnosti.

9.julija se bo skupina podala naprej, v Hrastnik in od tam skozi Laško na celjski konec.

Na vseh postajah mednarodna skupina nekaj desetih udeležencev predstavlja duhovne modrosti starodavne Indije skozi ples, petje, meditacijo, literaturo, kulinariko, predavanja in na druge načine ter vsakogar povabijo, da se jim pridruži. Padajatra je za Zasavce tudi izvrstna priložnost za vprašanja v zvezi z duhovnostjo, Krišno, vegetarijanstvom, karmo in reinkarnacijo ter drugimi temami, saj so romarji – udeleženci več kot pripravljeni odgovoriti nanja. Trboveljčanke in Trboveljčani smo vabljeni, da jih kadarkoli v času njihovega obiska v Trbovljah obiščemo v MCT-ju.

Letošnjega zasavskega dela se bo udeležil tudi redni član povorke, katerega naloga je vleka voza s Krišnovimi božanstvi in ki s svojo prijaznostjo vedno očara najmlajše, konj Haridas.

hare krisna karavana

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top