Grivec in Zidar postala zmagovalca mednarodnega karate turnirja v Žalcu

V soboto, 8. marca, se je na mednarodnem karate turnirju v Žalcu zbralo kar 350 tekmovalcev iz treh držav.

Iz Trbovelj so tokrat nastopili Ema Ržen, Laura Božjak in Nastja Vidrih v katah posamezno in ekipno ter Domen Zidar, Ervin Salkič, Luka Grivec in Ajdin Mujkanovič v športnih borbah posamezno. Vodila sta jih trenerja Edin Salkič in Miha Kovačič.

Dekleta so v katah nastopile po pričakovanjih. Ema in Laura sta premagali svoji nasprotnici v prvem kolu za kakšen odmevnejši rezultat pa bo potrebno bolj zavzeto delo na rednih in dodatnih treningih. V katah ekipno so Ema, Laura in Nastja že v prvem kolu naletele na ekipo deklet iz Gorice, ki so na koncu prepričljivo premagale vso konkurenco.

V športnih borbah Ervinu in Ajdinu ni uspelo preskočiti prve ovire. V mlajših kategorijah ni bilo repasažev zato Ervin ni imel možnosti osvojitve vsaj bronaste medalje, medtem ko je imel Ajdin v kategoriji kadetov do 70 kilogramov še popravni izpit vendar je bil slovenski reprezentant boljši nasprotnik. Odlično pa sta nastopila Domen Zidar v kategoriji starejših dečkov do 40 kilogramov in Luka Grivec v isti starostni kategoriji vendar nad 55 kilogramov. Vsak v svoji kategoriji tokrat nista dopustila presenečenja in sta prepričljivo osvojila zlati medalji, ki bosta zagotovo odlični vzpodbudi za nastop na 1. Pokalni tekmi Karate zveze Slovenije konec meseca v Luciji.

karate-marec 14-zalec (1)

karate-marec 14-zalec (2)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top