Grivec in Joksimović zmagovalca mednarodnega turnirja v Velenju

V nedeljo, 2. februarja, so se trboveljski karateisti na povabilo karate kluba TIGER Velenje udeležili 9. Mednarodnega karate turnirja za »POKAL NESTLA ŽGANKA«.

Na turnirju je nastopilo 285 tekmovalcev iz 6 držav, ki so opravili preko 350 nastopov. Iz Karate kluba Trbovlje so v Velenju nastopili Ervin Salkić, Domen Zidar, Luka Grivec, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimović, Edin Dautović in Edin Salkić, ki je opravljal skupaj z Lopan Rokom tudi funkcijo trenerja na tekmovanju.

Najprej so v katah nastopili Domen Zidar, Luka Grivec in Stefan Joksimović. Tokrat se ni nikomur uspelo uvrstiti med najboljše. Več športne sreče so imeli v športnih borbah. Po opravljeni analizi turnirja v Samoboru pri Zagrebu pred 14 dnevi, so trenerji na treningih svoje tekmovalce dobro, predvsem psihično pripravili na tekmovanje v Velenju. Rezultati niso izostali, saj so skoraj vsi nastopajoči osvojili medalje: Domen Zidar in Luka Perc bronasti ter Ervin Salkić, Luka Ferlin in Edin Dautović srebrne. Za vse svoje tekmece sta tokrat bila nepremagljiva Luka Grivec in Stefan Joksimović in sta na koncu stala na najvišji stopnički zmagovalnega odra z zlato medaljo okrog vratu. Joksimoviću je bil to drugi nastop za trboveljske karateiste in je s to zmago dokazal, da bo tudi v trboveljskem klubu nadaljeval z uspešnimi nastopi.

Po več kot desetih letih se je na borišče vrnil Edin Salkić, ki je nastopil v kategoriji veteranov. Tokrat se mu ni uspelo uvrstiti med najboljše. Edin je v času svoje tekmovalne kariere osvojil ogromno medalj, tako na uradnih državnih tekmovanjih kot mednarodnih turnirjih. Eden njegovih največjih uspehov je bilo osmo mesto na mladinskem evropskem prvenstvu v Španiji. Zagotovo bo v kratkem mešal štrene tudi najboljšim slovenskim veteranom v športnih borbah.

Trenerja Rok in Edin sta bila po končanem tekmovanju zadovoljna, obenem pa sta dobila povratne informacije, ki bodo pomagale pri sestavi treningov v nadaljnje.

REZULTATI:

BORBE:

St. Dečki do 40kg:
3. mesto: Domen ZIDAR

Kadeti do 63kg:
3. mesto Luka PERC

St. Dečki do 40kg:
2. mesto: Ervin SALKIĆ

Kadeti  do 57kg:
2. mesto: Luka FERLIN

Kadeti  nad 70kg:
2. mesto: Edin DAUTOVIĆ

St.Dečki nad kg:
1. mesto: Luka GRIVEC

Kadeti do 70kg:

1. mesto: Stefan JOKSIMOVIĆ

karate-velenje 2014 (1)

karate-velenje 2014 (2)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top