Gledališka predstava najmlajših “Svobodašev”

V petek, 26.04.2013 so se v prostorih Doma svobode Trbovlje občinstvu predstavili tudi najmlajši igralci, ki delujejo v Mladinskem gledališču Svoboda Trbovlje.

Gledališka skupinica “Kresničke”, kot so si nadeli ime, so v skoraj enournem dogodku najprej z občutkom predstavili nekaj recitalov znanih slovenskih pesnikov, pesnic in pisateljev. To so bila dela Toneta Pavčka, Nika Grafenauerja, Vinka Möderndorferja in Svetlane Makarovič. Kot drugo dejanje pa so odigrali simpatično otroško igrico “Pujskino kolo”, s katero so sicer prodrli iz okrožnega na regijsko srečanje mladinskih gledaliških skupin.

Režiserka te igrice je njihova mentorica ga. Marjeta Dolinar, ki je ob koncu predstave iz vrst predstavnikov Mladinskega gledališča prejela šopek rož in bila deležna pohvale. Poleg gledališčnikov pa je prejela besede pohvale in obenem vzpodbude tudi z strani staršev mladih igralk in igralcev. In seveda je prav, da se zapišejo tudi imena in priimki le-teh, kajti prav oni so bili tisti, ki so marsikaterega starša naredili res ponosnega. V predstavi so nastopili: Nastja Abdič, Črt Drobnič, Zala Kantužar, Taja Kovačič, Jaka Kunič, Neža Lesar in Tilen Pangeršič. … še bodo Štilčki.

Darko Kunič
 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top