Generacija 2003 z novo mednarodno izkušnjo – Rudanka 2016

Nogometaši selekcije U-13 NK Rudar Trbovlje so se v času med 24. in 26. junijem 2016 mudili v Rudanki pri Doboju (Republika Srbska v Bosni in Hercegovini), kjer je v organizaciji domačega kluba FK Rudanka potekal 2. mednarodni nogometni turnir ¨RUDANKA 2016¨ za nogometaše letnik 2003 in mlajše. V soboto, 25. junija 2016 se je tam zbralo 22 ekip iz Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Slovenije.

Opravljeni žreb je določil, da so bili udeleženi klubi porazdeljeni v štiri skupine s štirimi ekipami ter v dve skupini z tremi ekipami. Trboveljski Rudar je imel tako v skupini za nasprotnika ekipi ŠF¨ZSK¨Zenica ter ŠS ¨DI – FIVE¨Doboj – Istok.

Sistem tekmovanja je bil takšen, da so morale ekipe, ki se želijo potegovati za najvišja mesta zmagati v svoji skupini, v četrtfinale pa sta napredovali tudi drugouvrščeni ekipi iz dveh skupin s po tremi ekipami. Igralo se je po sistemu 7+1, igralni čas tekme pa je bil 12 minut.

Dopoldanska sobota je trboveljskim nogometašem prinesla zmago in poraz ter z osvojenim drugim mestom v skupini možnost, da se popoldan borijo za najboljša mesta na turnirju.

DSC_5940

Rezultati v skupini :

ŠF¨ZSK¨ Zenica : ŠS¨DI FIVE¨Doboj – Istok 0:0
NK Rudar Trbovlje : ŠF ¨ZSK¨Zenica 0:2
ŠS¨DI – FIVE¨Doboj -Istok : NK Rudar Trbovlje 0:2

Četrtfinale:
ŠN¨PERFEKT¨ Srebrenik : NK Rudar Trbovlje 1:0

Četrtfinalno srečanje je bilo ob 17h po hudi vročini, ki je vplivala na igralce in igro obeh moštev. Rudarji so živahno začeli in si priigrali nekaj priložnosti ter iz ene od teh zadeli vratnico. A žal, če ne daš dobiš, kar so storili igralci ¨ Perfekta¨ in po uspešno izpeljanem protinapadu povedli. Kljub menjavam ter napadalni in požrtvovalni igri trboveljskih nogometašev v drugem delu, se rezultat do konca tekme ni spremenil in Rudar je po porazu v četrtfinalu osvojil končno osmo mesto na tem mednarodnem turnirju.
Ob porazu je bilo čutiti razočaranje otrok in spremstva vendar kljub vsemu so si prislužili glasen aplavz trboveljskih navijačev in zbrane publike na stadionu.

V finalnem srečanju sta nastopili ekipi NK¨MARSONIA¨ Sl. Brod in ŠF ¨SOCCER KIDS¨Bijeljina. Izenačena tekma je prinesla malo priložnosti tako, da je tekmo odločila ena sama napaka za končno zmago na turnirju ekipe NK¨ Marsonia¨ Sl. Brod.

Končni vrstni red:

1. NK ¨MARSONIA¨ Sl.Brod (Hrvaška)
2. ŠF ¨SOCCER KIDS¨Bijeljina
3. FK¨ARENA¨ Subotica (Srbija)
4. ŠN ¨PERFEKT¨Srebrenik 8. NK RUDAR Trbovlje

DSC_5735

Ob takšnem dosežku velja seveda omeniti vse nogometaše in vodstvo ekipe. Nastopili so: Filip Stanojević, Andraž Vnuk, Sašo Popovič, Miha Blaj, Filip Andjelić, Joži Bevc, Eldin Lemezović, Lan Navratil, Rok Jezerkič, Uroš Popovič, Gašper Vodeb (kapetan), Toni Škofca (trener) in Slaviša Stanojević (koordinator odprave).

Po podelitvi priznanj za nogometaše, pa nogometa še ni bilo konec. Na vrsti je bil še turnir ženskih ekip, kjer je nastopila tudi ekipa ŽNK RUDAR Trbovlje v postavi: Tina Stanojević, Jadranka Košir (kapetanka), Urška Kolenc, Tjaša Sotlar, Amina Zukanović, Karmen Vrtačnik Vukajlović, Nataša Blaj, Jovanka Pašalić. Njihov trener je Toni Škofca. Pet ekip se je med seboj pomerilo po ligaškem sistemu vsak z vsakim, igralni čas pa je bil 12 minut.

Rezultati:

ŽNK RUDAR Trbovlje : ŽFK ¨BORAC¨ Jelah 0:1 ŽNK RUDAR Trbovlje : ŽFK ¨SLOGA ¨Jakeš 2:1 ŽNK RUDAR Trbovlje : ŽFK¨ SOCCER KIDS¨Bijeljina 0:3 ŽNK RUDAR Trbovlje : ŽFK ¨SLOGA ¨ Petrovo 0:1

Končni vrstni red ženskega turnirja:

1. ŽFK ¨SOCCER KIDS¨ Bijeljina

2. ŽFK¨ SLOGA¨ Petrovo

3.ŽFK ¨BORAC¨ Jelah

4. ŽNK RUDAR Trbovlje

5. ŽFK ¨SLOGA¨ Jakeš

Ženski nogomet je bil lepa popestritev celotnega dogajanja, v katerega so se z lepo mednarodno zmago vključile tudi trboveljske nogometašice. Na svoji drugi tekmi na turnirju so z izidom 2:1 premagale ekipo ŽFK¨SLOGA¨Jakeš. Zadetka sta dosegli Nataša Blaj (zadela direktno iz kota) in Amina Zukanović (po lepo izpeljani akciji celotne ekipe). Zmaga je tako zadostovala za končno četrto mesto na turnirju.

DSC_5613

Tekmovalnega dela je bilo s tem konec in sledila je še revijalna tekma med ekipama FK RUDANKA (veterani) in starši nogometašev NK RUDAR Trbovlje. Tekma pod reflektorji je šla domačim bolje od nog, kar pa ni bil razlog, da se ne bi z gostoljubnimi domačini družili dolgo v noč.

Pred nedeljskim odhodom domov smo imeli na domačiji staršev gospoda Slaviše Stanojevića zaključni piknik v spomin na nepozabno tridnevno druženje.
Za uspešno realizacijo tega dogodka gre še posebej zahvala gospodu Slaviši Stanojeviću , pobudniku udeležbe na turnirju, ki je ob pomoči donatorjev – firma EG in Branko Bar v celoti prevzel organizacijske obveznosti številčne slovenske ekspedicije na turnirju v Rudanki.

Ob koncu sezone 2015/16 je prav, da izrečemo zahvalo vsem skupaj in vsakemu posebej (NK Rudar Trbovlje, trenerji, sponzorji, donatorji, starši, …), tistim, ki ste jim do sedaj omogočili pridobiti vsa ta znanja, poznanstva in izkušnje.
To so mogoče bodoči nogometaši, zagotovo pa ljudje, ki se radi družijo,spoznavajo, sodelujejo in se zaradi različnih interesov tudi dopolnjujejo. V prihodnje si lahko le želimo,da se bodo stvari razvijale v pravo smer, ker volje in želje po napredku tej nadarjeni in uspehov lačni ekipi zagotovo ne manjka.

V njihovi družbi je lepo, zato jih imejte radi ter jih spodbujajte še naprej!

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top