Gasilska mladina tekmovala v Trbovljah

Na osnovi  programa dela Mladinske komisije regijskega sveta gasilskih zvez Hrastnika, Trbovelj in Zagorja ob Savi, je bila Gasilska zveza Trbovlje organizator 8. Regijskega kviza gasilske mladine  »2015«, ki je potekalo v soboto, 21. februarja na Osnovni šoli Trbovlje (tekmovanje je potekalo v večnamenskem prostoru in telovadnici šole).

Sodelovalo je skupno 60 ekip v tekmovalnih kategorijah: pionirjev, mladincev in gasilcev pripravnikov so tekmovali v skupinah po tri, v naslednjih gasilskih disciplinah, kot so zgodovina gasilstva, drži – ne drži, požarna preventiva, gasilska znanja, vezanje vozlov, spoznavanje gasilskega orodja in opreme, poišči svoj par, izberi in najdi, navezava gasilskega orodja, spajanje cevi na trojak…

Vse ekipe so prejele pisna priznanja, najboljše tri ekipe pri  pionirjih, mladincih in gasilskih pripravnikih pa so prejela medalje in pokale, ki so jih podelili predsednik in poveljnik Regijskega sveta, predsednik Gasilske zveze Trbovlje ter častni poveljnik GZ Trbovlje.

28. marca 2015 bo 14. Državni kviz gasilske mladine. Našo zasavsko regijo bodo tako zastopale ekipe pri pionirjih PGD Dol pri Hrastniku I. ekipa,  PGD Loke II. Ekipa in PGD Klek II. ekipa, pri mladincih PGD Dol pri Hrastniku I. ekipa, PGD Trbovlje mesto III. ekipa in PGD Loke II. ekipa in pri gasilcih pripravnikih PGD Padež in PGD Trbovlje mesto.

V imenu organizatorja tekmovanja se zahvaljujemo vsem, ki so sodelovali: gasilski mladini, mentorjem, Organizacijsko – tekmovalnem odboru, gasilskim sodnikom, ravnateljici in osebju  OŠ Trbovlje, ravnateljici Gimnazije in srednje ekonomske šole ter Zdravstvenemu domu Trbovlje.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top