Funšterc že drugič navdušil!

Tudi letos smo bili priča festivalu zasavske kulinarike Funšterccu! Gre za nadaljevanje uspešne zgodbe, ki so jo v Hrastniku pričeli pisati v prejšnjem letu. Želja po ohranitvi tradicionalne zasavske kulinarike, promocija le-te med mladimi ter izziv, pripraviti turistično prireditev v Hrastniku so glavne primesi projekta, ki ga želijoo organizatorji, društvo Rast, predstaviti.
 

In na kratko o festivalu. Projekt je zasnovan kot druženje ter sproščeno tekmovanje med ekipami (povečini gre za različna društva). Tekmuje se v inovativni pripravi funšterca, tradicionalne zasavske jedi. Zmagovalne ekipe določi strokovna komisija, prav tako pa svoje zmagovalce izberejo tudi obiskovalci, ki jih na ta način neposredno vključimo v samo dogajanje.

Odziv v prvem letu je bil večji od pričakovanega, kar organizatorje navdaja z optimizmom ter željo po nadgradnji projekta in s tem razvoju ne le prireditve, temveč tudi tradicije in predvsem turizma v vseh zasavskih dolinah. V letošnjem letu so obogatili celoten program, v prihodnje pa želijo počasi dodajati še ostale tradicionalne jedi, z organiziranimi otroškimi delavnicami poskrbeti za najmlajše ter seveda poskrbeti za odlično vzdušje ter bogate nagrade za obiskovalce ter tekmovalce na prireditvi Funšterc, festival zasavske kulinarike. Prvo leto je prireditev obiskalo med 500 in 700 obiskovalcev.
 
 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top