Festival Štuor 2013 postregel z obilico odlične glasbe in zabave

Please try entering https://graph.facebook.com/615273675161261/photos?fields=source,link,name,images,album&limit=1000 into your URL bar and seeing if the page loads.

Največji večdnevni glasbeni festival v Zasavju – Festival Štuor 2013 – je tudi letošnje leto obiskovalcem ponudil ogromno zabave.

Festival, ki je svojo pot pričel pred nekaj leti, se danes lahko kosa z vsemi velikimi festivali iz cele Slovenije. Prerasel je vse meje pričakovanega in vsako leto obiskovalcem ponuja veliko odlične glasbe popularnih domačih in tujih glasbenih zasedb, pester program športnih turnirjev in drugih obfestivalskih dejavnosti.

Sam festival kot tudi njegova lokacija ste že tradicionalna, saj se vsako leto odvijata na športnem igrišču poleg hrastniškega stadiona. Prireditveni prostor se vedno izkaže kot odlična izbira in tudi letošnje leto, natančneje pretekli vikend (23.-24.8.), je bilo temu tako. Festival Štuor 2013 se je pričel s športnimi dejavnostmi kot so streetball turnir, skate contest, body zorbing, odbojka na mivki in tržnico društev. Če je bil začetek bolj kot ne športno obarvan, pa je bil zaključek, pričakovano, v glasbenih ritmih.

Petkov večer je minil v znamenju lokalnih glasbenih zasedb in standup komedije. S svojim nastopom je pričel Jonas Žnidaršič, ritem je stopnjevala atraktivna zasavska zasedba Orlek, sledile so lokalne Divje rože in za preostanek večera vse tja do tretje ure zjutraj je poskrbel DJ Duke.

Sobotni festivalski dan se je pričel s prej omenjenimi športnimi aktivnostmi, ob 20. uri pa je na oder stopila prva glasbena zasedba Artenigma. Sledila je skupina The Fallen Idea, za njo pa je nastopil najboljši Red Hot Chilli Peppers cover band, ki je postregel z odličnimi coverji kultne glasbene zasedbe vseh časov, Red Hot Chilli Peppers. Že precej segreto vzdušje in ozračje so popolna pregreli vedno odlični Elvis Jackson in nekaj obiskovalcev ter zvestih oboževalcev nam je po koncertu zaupalo, da je bil to njihov najboljši nastop doslej. Njihov performans je bil za mnoge vrhunec večera, a je ta trajal vse do nastopa tuje zasedbe Leteći odred, ki je prejšnje vzdušje samo še stopnjevala.

Letošnji Festival Štuor 2013 je minil v duhu odlične organizacije s strani Kluba ŠOHT in tudi glasbeni program je bil na tej ravni. Vsekakor večina obiskovalcev pričakuje in tudi upa, da letošnja zgodba o uspehu ni bila zadnja in da se prihodnje leto ponovno vidimo v Hrastniku.

Facebook API came back with a faulty result. You may be accessing an album you do not have permissions to access.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top