Festival Speculum Artium 2012

V četrtek, 19. aprila, smo bili v gledališki dvorani DDT priča otvoritvi festivala Speculum Artium 2012. Vse prisotne je nastop dveh francoskih gostujočih umetnikov navdušil! Po otvoritvi so si lahko obiskovalci ogledali razno razne inštalacije v avli DDT, tudi v novi galeriji, v stari galeriji pa ste se lahko prepustili profesoinalnemu fotografu, ki je znal ujeti vaš trenutek s pridihom umetnosti.

Na festivalski razstavi vas pričakuje interaktivni origami vrt, prostorske inštalacije, ki vam bodo odprle domišljijo, video projekcije, mehanska interakvitvna postavitev in predvsem vas čaka nekaj, pri čemer morate sodelovati obiskovalci, da sploh deluje. Razstavljajo umetniki iz Ljubljane, Linza, Dunaja in Karlsruheja, ki se jim pridružujejo člani Vizualne Alternative Trbovlje (V.A.T.). Ogledate si lahko tudi pregledno razstavo prof. Sreča Dragana, sodelujete na okrogli mizi in prisluhnete novomedijskim strokovnjakom na simpoziju.

In vabimo vas, da se nam pridružite na organiziranem kulturnem izletu v Ljubljano, na ogled filma Iron Sky in koncert skupine Laibach v Kino Šiška. V petek, 20. aprila ob 17h odrinemo izpred Delavskega doma Trbovlje; prevoz je brezplačen, prijavite se na tnm.speculumartium@gmail.com.

Natančen program festivala Speculum Artium 2012 najdete tukaj: http://www.tnm.si/speculum-artium/speculum-artium-2012/program/.

Zadnji dan festivala so si obiskovalci med drugim lahko ogledali film “Sirotičnica za Idiote” Poljskega avtorja Damiana Buraczewskega v sodelovanju s Trboveljsko ekipo in igralci (MCT, DDT …).

 

Skupaj z novomedijskimi deli bomo veseli vašega obiska!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top