Festival Rdeči revirji po vsem revirju

Po desetletju, ko so se Rdeči revirji stiskali le v hrastniški dolini, bo festival v enajsti uprizoritvi okupiral celotno revirsko ozemlje. Od 17. do 31. maja bo Zasavje združeno pod zastavo kulturnega ustvarjanja in umetniškega dogajanja: kar se bo 17. maja zvečer v Zagorju začelo s koncertom zasavskih glasbenikov Krasen džumbus, polepšanim z akrobacijami Dane Auguštin, se bo na zadnji majski dan izteklo z delavnico in predstavo uličnega gledališča, ki bo zasedla ploščad pred mladinskim centrom v Trbovljah.

Organizatorji, zavodu Vitkar se letos pridružujejo še mladinski centri iz vseh treh občin in Regionalni center za razvoj, so pripravili blizu petdeset prireditev – prav vse so brezplačne, večina pa se jih bo zgodila na prostem. V kulturniških rojih bodo šumele plesne in gledališke predstave domačih in tujih ustvarjalcev, cirkusanti in lutkarji, na ogled in posluh bodo razstave, instalacije, filmi, koncerti. Precejšen delež pripada zasavskim ustvarjalcem, v ponudbi pa je tokrat tudi spoznavanje Zasavja iz manj stereotipnih gledišč.

Branko Potočan, ki je kot umetniško vodja zagnal ta večdnevni kulturni in umetniški vrtiljak, pravi, da je glavni namen festivala spojiti tradicionalne vrednote s sodobnimi vsebinami, predstavljati različne žanre in oblike ter z njimi oživiti dogajanje na ulicah, široke kroge ljudi soočiti s pestro in neposredno ponudbo kulturnih vsebin. Prepričan je, da bomo videli in se naučili marsikaj novega, zagotovo pa uživali med prireditvami in po njih.

Program festivala je natančno objavljen na spletni strani Rdeči revirji (http://rdecirevirji.si), na zasavskem turističnem portalu V 3 krasne (www.v3krasne.si) in v različnih napovednikih kulturnih dogodkov.

Program-trbovlje

Program-hrastnik

Program

Program-srecno

Program-zagorje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top