Festival Literature sveta – Fabula letos tudi v Trbovljah

Festival Literature sveta – Fabula je največji literarni festival v Ljubljani, ki v Slovenijo že od leta 2004 privablja najvidnejša imena sodobne svetovne literature in hkrati domačim ustvarjalcem ponuja možnost, da se predstavijo, letos v duhu tematskega fokusa festivala – nesmrtnosti.

Veseli smo, da se bo Fabula letos zgodila tudi v Trbovljah, kjer bomo z animirano pravljico nagovorili najmlajše občinstvo. Dogodek je brezplačen in primeren za otroke od 3. leta starosti naprej.

Vabljeni v soboto, 25. 2., ob 11. uri, v Mladinski center Trbovlje.

MLADA FABULA

Sploščeni zajec

Pripovedovalka: Špela Frlic

Animatorka: Lea Zupančič

Glasbenik: Marko Brdnik

Pika, slika, zgodba je projekt, ki na odru združuje pripovedovanje, ilustracijo (animacijo) in glasbo. Slikanica zaživi na vse načine! Primerno za otroke od 3. leta starosti naprej.

Pes in podgana na cesti najdeta sploščenega zajca. Kaj naj storita? Naj ga kar pustita ležati tam? Ni videti, da mu je na tleh udobno. Pes ima zato boljšo idejo. Pisatelj in ilustrator Bardur Oskarsson se v zgodbi vprašanj življenja in smrti loteva z veliko humorja in sočutja in jo zaključi s presenetljivim obratom.

V sodelovanju z Vodnikovo domačijo in zavodom Divja misel. Slikanico je izdala založba Zala, prevedel jo je Darko Čuden.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top