Felix Zasavje osvojil »Trofejo grada Prijedor«

V času od 17. do 22. avgusta smo se v ŠD Felix Zasavje s člansko in kadetsko ekipo udeležili priprav v Bosni in Hercegovini, v mestu Prijedor. Tam smo opravili 5 treningov in odigrali 4 tekme z vrstnicami iz Prijedorja in okolice.

Tako smo se že v ponedeljek pomerili na pripravljalni tekmi z domačinkami ŽKK Mladost in jih premagali z rezultatom 31 : 54 ter uspešno otvorili priprave na novo sezono. Sledil je torkov jutranji trening in popoldanska tekma proti kvalitetni ekipi ŽKK Kozara. Kljub dobri in borbeni igri so morale naše igralke priznati premoč s končnim izidom 100 : 59. V sredo pa so se Zasavke pomerile proti ekipi Sanskega mosta. Na tekmi so uspešno nastopile kadetinje in premagale svoje vrstnice s končnim izidom 40 : 62. Četrtkov dan pa je potekal precej bolj sproščeno, saj so bila dekleta od jutranjega treninga dalje prosta. Zato smo dan izkoristili za sprehajanje po mestu, nakupovanje in sladkanje v slaščičarni. Med drugim so naša dekleta ogovarjali celo mimoidoči in prodajalec časopisov – bosanski mediji so namreč oglaševali bližajočo se tekmo med domačo ekipo Prijedorja in gostujočo ekipo Felix Zasavje iz Slovenije. Prihajajoči dogodek se je imenoval »Trofeja mesta Priedor« in je bil po mestu ena izmed bolj oglaševanih prireditev v tem mesecu. Plakati za tekmo so praktično viseli na vsakem vogalu, o nas pa so pisali tudi v časopisih. Naše igralke so bile tako v mestu prepoznavne, k temu pa je pripomogla tudi enotna oprema.

IMG_9018

Veliki dogodek v mestu je tako potekal v petek. Tekmo članic si je ogledalo 50 gledalcev. Trofejo pa so si z zmago proti domači ekipi ŽKK Mladost Prijedor z rezultatom 40 : 67 zagotovile igralke Felix Zasavja!

ŽKK Mladost : Felix Zasavje 40 : 67 (9:15, 9:21, 6:14, 16:17)

Strelke za Felix Zasavje: Sara Jukič 18, Merisa Dautovič 15, Katja Potisek 8, Mojca Ahac 6, Lucija Guzaj 6, Špela Kosem 4, Nika Lončar 4, Anja Petelin 4 in Vanja Bola 2

Za predstavnicami najstarejših ekip v klubu Felix Zasavje so tako uspešne priprave, ki so jih igralke in trenerji zaključili v soboto, ko so se po oddelanemu treningu odpravili nazaj v Slovenijo, kjer že pridno nadaljujejo s še zadnjimi počitniškimi treningi. Čakata jih namreč nova tako članska, kot tudi kadetska sezona ter seveda sezona za vse mlajše kategorije, ki pričnejo s treningi 1. septembra. Veseli pa nas, da se je dober glas tako o našem klubu, kot tudi o mestu, regiji in državi širil v tujem mestu Prijedor in državi Bosni in Hercegovini. Gostiteljem se najlepše zahvaljujemo, saj smo se pri njih počutili resnično dobrodošle in cenjene. V Prijedor se zagotovo še vrnemo, obenem pa smo v klubu skovali nova prijateljstva in se že dogovarjamo o njihovem povratnem obisku v Sloveniji.

IMG_9175

 

 

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top