Felix Zasavje naprej z zmago

Članska ekipa Felix Zasavje je med vikendom odigrala dve prvenstveni tekmi v Ženski Extra Ligi, kjer so bile Zasavke polovično uspešne.

Na sobotni tekmi so igralke Felix Zasavje odšle na gostovanje v Domžale k aktualnim prvakinjam ŽKD Ledita. Že v uvodni četrtini so si Zasavke priigrale visok zaostanek, kljub visoki prednosti ob polčasu (51:25) so igralke še naprej igrale zavzeto ter kljub visokemu porazu prikazale kar nekaj lepih potez. Največ težav sta zasavski ekipi povzročali lansko leto najboljša igralka lige Pia Zupan ter odlična ameriška igralka Megan Rosenbohm, ki sta dosegli po 21 točk oz. 19 točk. Pri ekipi Felix Zasavje je bila prva strelka Lea Bartelme, ki je dosegla 26 točk. Tekma se je končala z rezultatom 101:63.

Že dan kasneje pa so košarkarice Felix Zasavje odšle na Jesenice, kjer so se pomerile proti domači ekipi Kranjska Gora – Jesenice. 1. četrtino so tesno dobile igralke Felix Zasavje z rezultatom 12:10, kjer je zasavski ekipi veliko preglavic povzročala najvišja igralka na tekmi, Rebeka Brkovič, ki je dosegla vseh 10 točk domače ekipe. V nadaljevanju pa so po odlični igri v obrambi Zasavke do polčasa prišle do prednosti 37:20. Prednost so zanesljivo obdržale do konca tekme. Na tekmo je ekipa Felix Zasavje odšla oslabljena, saj je bilo v kadru za tekmo zgolj 8 igralk, ki pa so se vse vpisale tudi med strelke. Največ točk je dosegla Lea Bartelme 15, sledila pa ji je Kim Žibert z 10 točkami. Pri domači ekipi pa so bile najbolj razpoloženi Rebeka Brkovič z 19 točkami ter legenda ženske košarke Sabina Felc, ki je kljub 51. letom dosegla 7 točk. Tekma se je končala z zasavsko zmago 64:49.

V naslednjem krogu so igralke Felix Zasavje proste, potem pa na domači tekmi gostijo ekipo Jelša Šmarje.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top