Felix Zasavje iz Ostrave prišel z zlato medaljo!

V ponedeljek, 6. aprila, se je 36 igralk Športnega društva Felix Zasavje v zgodnjih jutranjih urah srečno vrnilo z mednarodnega turnirja v Češkem mestu Ostrava.

Udeležili so se ga z dvema ekipama mlajših in 2 ekipama najmlajših pionirk. Najbolj so se odrezale igralke selekcije zasavskih najmlajših pionirk A ekipe, ki so postale prvakinje v svoji kategoriji, saj so dosegle 1. mesto! V finalu so bili priča slovenskemu dvoboju –  pomerile so se namreč proti ljubljanski Iliriji in jo zanesljivo premagale s končnim izidom 46 : 24. Naj omenimo, da gre pri zasavskih najmlajših pionirkah za izredno sposobno ekipo, v kateri posameznice od svojih vrstnic zares izstopajo po svojem košarkarskem znanju in sposobnostih. Prepričani smo, da so v svoji kategoriji trenutno najboljša ekipa v Sloveniji in se že veselimo, ko bodo v prihodnjih sezonah lahko svoje znanje pokazale na državnem nivoju.

Najmlajše pionirke B ekipe so zasedle 7. mesto izmed 13-ih ekip, mlajše pionirke U-12 so bile 7. izmed 12-ih ekip, mlajše pionirke U-13 pa 5. izmed 11-ih ekip.

Dekleta, trenerji in spremljevalci so tako preživeli 5 športnih dni na Češkem, kjer so spoznavali mesto Ostrava, se družili in zabavali ter seveda igrali košarko. In kar je najpomembneje – domov so se vrnili z novimi športnimi izkušnjami in nepozabnimi doživetji.

finale

skupinska ostrava

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top