Evropski dan jezikov v Trbovljah

V četrtek, 26. 9. 2013, so se učenci in učenke OŠ Ivana Cankarja Trbovlje udeležili prireditve, ki je potekala ob Evropskem dnevu jezikov.

Prireditev je potekala v telovadnici OŠ Tončke Čeč Trbovlje, kjer se je pelo, plesalo in pa tudi jedlo. Sodelovale so štiri osnovne šole, tri trboveljske in ena zagorska. Vsaka šola je pripravila nastop v določenem jeziku, vsakemu nastopu pa je sledilo tudi okušanje jedi. Tako smo slišali utrinke v francoščini, nemščini, angleščini in madžarščini, navdušeno pa smo preizkušali tudi različne okuse, znane za določeno kulturo.

Učenci naše šole so pripravili nastop v angleškem jeziku, pripravili so recitacijo, nato pa na zabaven način predstavili še recept za kolačke, ki so jih izvirno poimenovali »Minglish muffins (mini English muffins)«. Učenci in učenke so bili navdušeni nad vsemi predstavitvami, zraven so peli in plesali, z velikim veseljem pa so tudi okušali različne jedi. Vsekakor pa so bili najbolj navdušeni nad svojimi kolački, ki so jih pripravili učenci in učiteljica naše šole.

Poleg petja, plesanja in okušanja jedi pa je potekalo tudi tekmovanje v obliki kviza. Ekipe z vseh štirih šol so tako pokazale znanje v slovenščini, nemščini in angleščini. Tekmovalci naše šole so se dobro odrezali na vseh področjih, najbolj veseli pa so bili zmage pri kvizu iz nemščine. Ponosno jim čestitamo vsi učitelji in učiteljice OŠ Ivana Cankarja. Kljub zmagi pri enem kvizu pa so učenci še vedno vedeli in vedo, da je pri takšnih prireditvah predvsem pomembno z veseljem sodelovati in pokazati dobro voljo.

Končni vtis naših učencev je bil izredno pozitiven, z veseljem bi se in se bodo udeleževali takšnih prireditev, saj je druženje z učenci ostalih šol zanimiva, zabavna in prijateljska izkušnja.

Evropski dan jezikov na OSTC (1)

Evropski dan jezikov na OSTC (2)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top