Enkratna finančna pomoč dijakom!

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) je danes na svoji spletni strani objavila javni razpis za dodelitev enkratne finančne pomoči dijakom iz socialno šibkejših družin. DOS je Dijaški sklad ustanovil z namenom, da poskuša vsaj malo ublažiti materialno stisko socialno najšibkejšim dijakom. Rok za oddajo vlog je 31. julij 2012.

 

Zavedamo se, da sta v teh težkih časih ključna solidarnost in dobrodelnost. S tem namenom smo v začetku junija tudi pozvali slovenske evropske poslance, naj prispevajo sredstva v Dijaški sklad. Od več poslanih pozivov smo skupno prejeli le štiri odgovore, ki pa so bili žal vsi negativni. Kljub temu bomo dijakom pomagali sami po naših najboljših močeh, zato je DOS v Dijaški sklad prispevali začetnih 3000 evrov, seveda pa pozivamo vse, ki bi bili pripravljeni pomagati socialno najšibkejšim dijakom, da tudi sami storijo prispevajo sredstva v sklad.

Že konec šolskega leta so starši marsikaterega dijaka le s težavo zbrali zadostna finančna sredstva, da je dijak lahko zaključil šolanje oziroma ga ni bilo treba izpisati iz dijaškega doma. Z novim šolskim letom pa za precej dijakov nadaljevanje šolanja oziroma bivanje v dijaškem domu predstavlja velik vprašaj, pri katerem bi jim radi vsaj malo pomagali. Desetim izbranim dijakinjam oziroma dijakom bomo na transakcijski račun nakazali 300 evrov, s katerimi jim bomo vsaj malo omilili socialno stisko, v kateri so se znašli zaradi varčevalnih ukrepov. Tako smo že lani pred božično-novoletnimi prazniki desetim dijakom polepšali praznični čas z enkratno finančno pomočjo, še desetim pa smo s pomočjo sponzorjev priskrbeli praktična božična darila.

Predsednik Dijaške organizacije Slovenije Mitja Lešnik: »Upravičeno se sprašujem, ali svet oziroma Slovenija res stoji na mladih, ki bomo nekoč gradili in razvijali našo državo. Velik potencial, ki se skriva v socialno šibkih dijakih, ki bodo prisiljeni zapustiti šolanje zaradi finančnih težav, bo s septembrom žal utonil. In tega se bojimo. Nenehno opozarjamo in naprošamo oblast za poslušnost in razumevanje. Le redko pa nas nekdo usliši, še bolj poredko nas nekdo razume. Zato smo ustanovili Dijaški sklad, ki sicer res predstavlja drobno lučko, ki pa bo – upam – že jeseni ob pomoči donatorjev močneje zasvetila in bomo lahko pomagali še več dijakom.«
 

Za prijavnico KLIKNI TUKAJ.

Fotografija: http://www.millerlittlejohnmedia.com/2011/06/29/7-ways-students-should-use-linkedin/
 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top