Enajsta šola pod mostom

December je mesec veselja, obdarovanj, lepih želja, dobrih del in druženja. Med številnimi prireditvami so 9. decembra v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje pripravili prijeten večer učenci osnovne šole Ivana Cankarja Trbovlje.

Pisatelj, po katerem je šola poimenovana, je napisal v zbirki črtic Moje življenje: »Kmalu pa se mi je razširilo obzorje od mesarjevih klad do enajste šole pod mostom; za dobrih sto korakov. Ob vročih poletnih dneh, ko Močilnik usahne, ko je temno Rétovje skoraj prazno in ko mila zelena Ljubija sanja svoje tihe sanje globoko pod vrbami, upade Ljubljanica za cel sveženj in ošabna Vrhničanka je samo še potok. Ves levi del struge je sam bel prod, od sonca spaljen, Takrat se prične enajsta šola pod mostom ter se neha ob prvih jesenskih nalivih.«

Kako pomembna je enajsta šola pod mostom, je povedala v svojem nagovoru ravnateljica Mojca Lazar Doberlet. Ta šola daje življenjske izkušnje, ki se jih v pravi šoli ne da naučiti.

Letos so objavili likovni natečaj Enajsta šola pod mostom, na katerem so sodelovali učenci njihove in še štirih drugih šol. Med prispelimi risbami, ki jih je pregledala posebna komisija, so se odločili, da nagrade podelijo Adi Lovenjak (OŠ Majde Vrhovnik iz Ljubljane), Saši Koncilja (OŠ Tončke Čeč Trbovlje), Arnesi  Kuduzović (OŠ Trbovlje), Lari Audič (OŠ NH Rajka Hrastnik) in Nastji Abdič (OŠ Ivana Cankarja Trbovlje).

Učenci so se predstavili z recitacijami, plesnimi točkami, muziciranjem, dramatizacijo Hudičevega mostu, dramskim prizorom Zvezdice zaspanke, pevskimi in instrumentalnimi točkami.

Koordinatorica prireditve, ki so jo pripravili učenci s pomočjo učiteljev, je bila Blanka Gombač, Jerica Rajšek je pripravila sceno, Sabina Potrbin je poskrbela za pogostitev. Živa Lisec in Taja Kovačič sta bili povezovalki programa, ki so si ga ogledali številni obiskovalci, od najmlajših do dedkov in babic.  Bučni aplavz  in veseli obrazi obiskovalcev so povedali več kot bi besede.

Na natečaj prispela likovna dela so bila razstavljena v preddverju dvorane, kjer so lahko obiskovalci izbrali manjša darila, izdelke in dobrote, ki so jih učenci pripravljali v šoli. Zbrani finančni prispevki z dobrodelnega sejma so bili namenjeni v šolski sklad.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top