Ekipa DDT prihranila nekaj tisoč evrov!

V Delavskem domu Trbovlje se je v teh dneh zaključila obnova odra v gledališki dvorani, katero so s svojim znanjem in delom izvedli zaposleni v javnem zavodu in s tem prihranili nekaj tisoč evrov. Dela, ki so se izvedla, so bila: brušenje odrskih desk, izvedba osnovnega premaza s plastificirano dvokomponentno akrilno smolo in obnova elektro instalacij. Tako z odra ne bo več svetlečega odbleska reflektorjev.

V letošnjem letu so za gledališko dvorano nabavili tudi indukcijsko zanko, za potrebe gluhih in naglušnih. Indukcijska zanka je žica, ki obkroža prostor, v katerem se nahaja poslušalec. Nanjo je priključen vir zvoka, ki ga nato naglušni poslušalci jasno slišijo s pomočjo slušnega aparata.

Skupaj z direktorjem mag. Zoranom Pozničem so poskrbeli za obnovljeno podobo odra.

Sicer je bila gledališka dvorana Delavskega doma Trbovlje prenovljena leta 2000. Primerna je za koncerte, predstave, revije, proslave. Ima 434 udobnih sedežev in 50 stojišč ob zadnji steni. Obnovljen oder je vrtljiv in ima krožno ploščo (premer 16 m). Pred odrom je prostor za cca 30 glasbenikov v primeru izvajanja oper in operet v živo. Oder je opremljen s potrebnim številom svetlobnih teles in ostalimi instalacijami. Opremljena je tudi z novo svetilno tehniko angleške firme “STRAND”.

Besedilo in foto: Občina Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top