Dvoranski nogometni turnir NK Rudar Trbovlje

V soboto, 10. januarja je v Športni dvorani Polaj potekal nogometni turnir za cicibane letnik 2007 in mlajše. Presenetljivo se je turnirja udeležilo kar 20 ekip iz celotne Slovenije.

 

Lepo je bilo gledati mlade nadobudneže, kako so se trudili, da bi pokazali kar največ nogometnega znanja. V predtekmovanju so bile ekipe porazdeljene v 4 skupine. Po odigranih srečanjih v predtekmovanju so se v nadaljnje tekmovanje uvrstile prve in drugo uvrščene ekipe iz vsake skupine. V četrtfinalnih srečanjih so se pomerile ekipe NK Rudar Trbovlje, NK Krško, NK Rudar Velenje, NK Domžale 1, NK Medvode, NK Zagorje, NK Škofja Loka, in ekipa NK Domžale 2.

 

Doseženi so bili sledeči rezultati :

NK Rudar Velenje: NK Krško 1:2

NK Domžale 2 : NK Medvode 0:1

NK Domžale 1 : NK Škofja Loka 1:2

 

V tradicionalnem zasavskem derbiju je pa tudi z nekoliko sreče, a povsem zasluženo z zadetkom v zadnji minuti NK Rudar premagal ekipo NK Zagorja z 1:0. Po kratkem odmoru sta se začeli polfinalni srečanji. V prvem srečanju sta se pomerili ekipi NK Rudar Trbovlje proti ekipi NK Krško. Po odlični igri so z zadetkoma Tita Vezoviška domačini premagali goste z 2:1. V drugem polfinalu je pa ekipa NK Medvode s suvereno igro premagala ekipo NK Škofje Loke s 3:0. V srečanju za 3. mesto je NK Krško s 3:0 premagal utrujeno, a dobro razpoloženo ekipo NK Škofje Loke. Ostalo je le še zaključno dejanje današnjega turnirja. V finalu sta se pomerili ekipi NK Medvode in domača ekipa NK Rudarja. V povsem izenačenem srečanju v rednem delu nobeni od ekip ni uspelo doseči zadetka tako da so o zmagovalcu turnirja odločali kazenski streli. V loteriji so bili uspešnejši domačini, ki so trikrat premagali gostujočega vratarja, gostje so bili pa uspešni le dvakrat. Tako je bil končni rezultat NK Rudar Trbovlje : NK Medvode 3:2. Ostal je še najlepši del turnirja, to je pa podelitev priznanj. Slednje je podelil direktor Zavoda za šport Edi Bravec, kateremu gredo tudi vse zahvale za vso pomoč pri izvedbi turnirja.

Končne uvrstitve:

  1. NK Rudar Trbovlje
  2. NK Medvode
  3. NK Krško
  4. NK Škofja Loka
  5. NK Rudar Velenje
  6. NK Domžale 1
  7. NK Zagorje
  8. NK Domžale 2

Velja tudi omeniti igralce, ki so nastopali za zmagovalno ekipo NK Rudarja: vratar Stošič Luka, igralci: Petrovič Luka, Kaluder Grega, Čauševič Denis, Skubic Filip, Mazreku Denis, Oplotnik Anže, Flere Jan in kapetan ekipe Vezovišek Tit.

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top