Dve medalji na ekipnem državnem prvenstvu

V okviru Karate zveze Slovenije je v nedeljo, 3. junija, na Polzeli potekalo zadnje uradno tekmovanje v spomladanskem delu tekmovalne sezone, ekipno državno prvenstvo. Tekmovalci in tekmovalke so nastopili tako v katah kot športnih borbah. Skupno se je pomerilo 129 ekip iz 33 slovenskih klubov.

Karate klub Trbovlje so zastopali Anamari Vran, Ema Ržen, Laura Božjak, Patricija Kočnar, Eva Krajšič, Monika Jager, Patrik Kušter, Daniel Iuliano, Luka Grivec, Tomaž Kurent, Husein Tahirovič, Luka Perc, Luka Ferlin, Ajdin Mujkanovič, Erik Remetič in Tim Žlak. Trboveljčani so nastopili s šestimi ekipami. Vodila sta jih trenerja Maks Šmidhofer in Jernej Simerl. 

V katah ekipno se je edino ekipi starejših deklic, v postavi Patricija, Eva in Monika uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Po zanesljivi uvrstitvi v finale so nato morale priznati premoč ekipi iz Velenja ter so tako osvojile srebrno medaljo. Le zmaga do bronaste medalje je zmanjkala ekipi malčic v postavi Anamari, Ema in Laura, ki so se morale zadovoljiti s petim mestom. V športnih borbah so nastopile dve ekipi. Ekipo mlajših dečkov so sestavljali Tomaž, Luka in Husein, katerim je ob koncu zmanjkala le ena zmaga do tako želene bronaste medalje. Starejši dečki niso imeli svojega dne, saj so izgubili že v prvem krogu proti ekipi iz Kranja. Za naslov ekipnega državnega prvaka pa je poskrbel Tim ŽLAK, ki je kod posojeni tekmovalec nastopil za ekipo Polzele.

Tudi v prihodnje člani Karate kluba Trbovlje ne bodo počivali, saj jih poleg rednih treningov ta vikend čaka nastop na mednarodnem karate turnirju v Skopju.

REZULTATI:

KATE EKIPNO:

Starejše deklice:

2. mesto – Patricija Kočnar, Eva Krajšič, Monika Jager

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:
Mladinci:

1. mesto – Tim Žlak (posojen KK POLZELA)

Avtor članka in fotografije: Jernej Simerl

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top