Dva naslova državnega prvaka romala v Trbovlje

Sezona v streljanju z zračnim orožjem je svoj vrhunec dosegla na velikem 24. državnem prvenstvu, ki je v odlični organizaciji strelskega društva Slovenske Konjice potekalo na sedemdeset mestnem z elektronskimi tarčami opremljenem strelišču v športni dvorani na zasneženi Rogli.

V dveh dneh se je za naslove državnih prvakov v kategorijah od najmlajših cicibanov do članov potegovalo preko 750 tekmovalcev, ki so si na predtekmovanjih zagotovili svoj nastop. V društvih se dobro in načrtno dela tudi z mladimi, saj je bila skoraj polovica nastopajočih v starosti do 15. leta.

Na državnem prvenstvu je nastopilo tudi 14 tekmovalcev strelskega društva 1956 iz Trbovelj. Dobro volontersko delo v društvu je bilo poplačano z dvema naslovoma državnih prvakov, enim drugim mestom in enim finalnim nastopom.

IMAG3614

Za pravo evforijo so poskrbeli cicibani v streljanju s serijsko zračno puško. Ekipa v sestavi Blaž Kaluder, Luka Šoper in Jakob Šoper je namreč društvu po več kot petindvajsetih letih v kategoriji najmlajših zopet pristreljala ekipni naslov državnih prvakov. Da je bil uspeh cicibanov popoln, pa je poskrbel Blaž Kaluder, ki je tudi med posamezniki z doseženimi 181 krogi osvojil naslov državnega prvaka.

Zelo uspešne so bile tudi članice v streljanju z zračno puško. V ekipni konkurenci so Petra Smodiš, Maja Dular Kočar in Vesna Strakušek postale državne podprvakinje. Med osmerico finalistk se je uspelo uvrstiti Petri Smodiš, kjer pa je osvojila končno osmo mesto.

Osmo mesto pa so ekipno s puško po ne najboljšem nastopu osvojili tudi člani Sašo Korbar, Martin Strakušek in Oto Strakušek. Med posamezniki pa se je s 16. mestom najvišje uvrstil Sašo Korbar.

DSC_0217

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top