Državno prvenstvo v plavanju

Medtem, ko se najboljši slovenski plavalci borijo za čim boljše uvrstitve na OI v Londonu, se je na  kopališču, bolje rečeno na bazenu Žusterna v Kopru, od četrtka 26. pa do nedelje 29. julija odvijalo še zadnje letošnje dejanje v plavanju in sicer državno prvenstvo za člane, mladince in kadete, katerega se je udeležilo 315 plavalcev iz 24 slovenskih klubov.

Tekmovanja se je udeležil tudi PK Lafarge cement iz Trbovelj in sicer s štirimi plavalci. Pri dečkih je nastopil Nejc Kos , pri dekletih pa Kaja Imperl , Nina Kos in Karmen Kovač , vsi pa so tekmovali v kategoriji kadetov.

Tekmovanje je potekalo z dopoldanskimi predtekmovanji, najboljših osem v vsaki kategoriji pa se je nato uvrstilo v popoldanski finale. Nedeljski finale si je priboril le Nejc Kos v disciplini 1500 m prosto, ostalim pa se žal ni uspelo uvrstiti v popoldanska finala, kljub temu, da so odplavali svoje osebne rekorde in pokazali napredek, vendar pa tudi to ni bilo dovolj za finale.

Nejc, ki je lansko leto postal državni prvak na 1500 m prosto v kategoriji dečkov, je tokrat prvo leto nastopal v kategoriji kadetov in prav v tej disciplini osvojil 4. mesto, za kaj več pa žal v tem trenutku ni bilo možnosti. Odlično uvrstitev je dosegel tudi na 800 m prosto, kjer je zasedel  5. mesto. Blizu finala je bil tudi na 400 m prosto, kjer ga je zgrešil le za 36 stotink in tako osvojil 10. mesto.

Še nekaj uvrstitev naših plavalcev v kategoriji kadetov in kadetinj :

  • Nejc Kos : 12. mesto na 200 m hrbtno, 14. mesto na 400 m mešano, 16. mesto na 200 m prsno in 18. mesto na 200 m prosto
  • Nina Kos : 13. mesto na 1500 m prosto in 16. mesto na 800 m prosto
  • Karmen Kovač : 16. mesto na 1500 m prosto in 17. mesto na 800 m prosto

Kljub napredku naših plavalcev pa v kategoriji kadetov in starejših prihaja do izraza, da je za še boljše rezultate oz. uvrstitve potrebno imeti boljše pogoje za delo kot jih imamo v Trbovljah, obseg vadbe v vodi in na suhem se mora povečat, vsak športnik, plavalec si mora zastaviti cilje in pa uresničevati program trenerja, ki ga je pripravil, kajti brez tega in še nekaterih drugih dejavnikov je težko dosegati rezultate, ki te lahko popeljejo v sam vrh slovenskega plavanja, tam kjer so trboveljski plavalci že bili.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top