Državno prvenstvo v plavanju za dečke in deklice

Od petka 20. pa do nedelje 22. julija 2012 je pod okriljem Plavalne zveze Slovenije in v organizaciji PK Fužinar iz Raven na Koroškem potekalo posamično in moštveno državno prvenstvo v plavanju za kategorijo dečkov in deklic,katerega se je udeležilo 187 plavalcev iz 24-ih slovenskih klubov,med katerimi so bili tudi plavalci PK Lafarge cement Trbovlje.

Trboveljske barve so zastopali Marcel Urbanija, Tilen Šintler , Karin Stražar , Živa Brglez in Klara Volaj.

Sam program tekmovanja je potekal z dopoldanskimi predtekmovanji in popoldanskimi A in B finali tako, da je v popoldanskem delu tekmovanja nastopilo 16 najbolje uvrščenih iz dopoldanskega predtekmovanja. Naši plavalci so se uvrstili kar 9-krat v A in 5-krat v B finale, torej skupno 14 final v treh dneh, kar je lep izkupiček.

Najuspešnejša iz trboveljskega plavalnega kluba je bila Klara Volaj , ki je nastopila kar 5-krat v A finalu in tako dosegla nekaj odličnih uvrstitev. Najbližje osvojitvi medalje je bila na 800m prosto, kjer je zasedla nehvaležno 4. mesto, 5. mesto je zasedla na 400m prosto, 6. mesto na 400m mešano, 7. mesto na 200m prosto in 10. mesto v disciplini 200m delfin.

Na tem državnem prvenstvu pa se je odlično izkazal Tilen Šintler , ki si je z izboljšavo osebnih rekordov priplaval 2-krat A finale in 3-krat B finale. Najboljšo uvstitev je dosegel na 200m prsno, kjer je bil po dopoldanskem predtkemovanju šesti, v popoldanskem finalu pa mu je zmanjkalo moči in tako pristal na 8. mestu.Točkovno najbolj ovrednoten rezultat pa je dosegel na 1500m prosto, kjer je popravil osebni rekord za kar 46 sekund, čas 19 minut in 35 sekund pa ga je pripeljal na 11. mesto.Tilen je osvojil še 10. mesto na 400m mešano, 11. mesto na 100m prsno, 12. mesto na 50m prsno in 14. mesto na 400m prosto.

Direktno v popoldansko A finale se je uvrstila tudi Živa Brglez in sicer na 200m delfin, kjer je zasedla končno 9. mesto, na 800m prosto je osvojila 13. mesto, na 400m mešano je zasedla 11. mesto, nastopila pa še 2-krat v B finalu in sicer na 200m hrbtno, kjer je zasedla 14. mesto in na 100m hrbtno 15. mesto.

Karin Stražar je na prvenstvu odplavala 4 osebne rekorde od 6 odplavanih disciplin, sami rezultati pa so jo popeljali na 11. mesto v disciplini 200m delfin, na 400m mešano je zasedla 14. mesto in na 800m prosto 15. mesto.

Napredek pa je pokazal tudi Marcel Urbanija , ki je odplaval osebne rekorde, čeprav ga niso popeljali do final, kar pa tudi časovno krajšemu treniranju ni bilo za pričakovati.

Moštveni državni prvaki so postali plavalci Ilirije iz Ljubljane, drugo mesto so zasedli Triglav iz Kranja, tretje mesto pa plavalci Ljubljane. PK Lafarge cement Trbovlje je v konkurenci 24 klubov zasedel zelo solidno 11. mesto, kar je uspeh, če pomislimo, da smo osvajali točke s samo štirimi plavalci, medtem, ko so imeli nekateri po 15 in več plavalcev.

Ta teden pa sledi še zadnje dejanje in sicer državno prvenstvo za kategorije kadetov, mladincev in članov, ki bo v Kopru in sicer od četrtka pa do nedelje. V  tem času pa bomo lahko spremljali tudi nastope naših najboljših slovenskih plavalcev na OI v Londonu, med katerimi bo tudi naša trboveljčanka Tjaša Vozel, ki je na delu v PD Zvezda iz Kranja. Še posebej njej in pa seveda vsem ostalim želimo veliko dobrih rezultatov.

Avtor članka in fotografije: Boris Selko

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top