Državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa

V soboto, 06.10.2012 se je v Ljubljani odvijalo XVIII. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Iz Zasavske regije se je preverjanja udeležila prvouvrščena ekipa Zasavskega regijskega preverjanja, to je bila Gasilska ekipa PP ObčineTrbovlje v sestavi: Tone Fakin, Uroš Češnjevar, Sandi Lepoša, Alan Povše, Nejc Malus, Nejc Beravs in rezerva Janez Ključevšek.

Preverjanje usposobljenosti je bilo zelo zahtevno in naporno, saj je potekalo na sedmih delovnih mestih v samem centru Ljubljane: Novi trg, Mesarski most, Tovarna Rog, park na Ambroževem trgu, OŠ Poljane, Lutkovno gledališče, Ljubljanski grad, in sicer od 7. do 15. ure.

Na zaključni slovesnosti so sodelujoče ekipe nagovorili poveljnik CZ RS, predstavnik RK, župan MOL, in se jim  zahvalili za njihovo prostovoljno delo in promoviranje humanitarne pomoči.

Sledila je razglasitev rezultatov – vseh 14 sodelujočih ekip je prikazalo odlično znanje in pripravljenost, odločale so nijanse. Gasilska ekipa PP Občine Trbovlje je v hudi konkurenci osvojila 11 mesto, kar pa pri tem preverjanju ni najpomebnejše. Šteje to, da je ekipa pridobila ogromno novih praktičnih izkušenj in da imajo še večjo motivacijo za nadaljnje prostovoljno udejstvovanje na tem podočju.

Matjaž Lapi

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top