Državni prvaki v gasilski orientaciji »2015« gasilci iz Gasilske zveze Trbovlje – pionirji PGD Klek

V soboto, 19. septembra 2015 je na Dolah pri Litiji potekalo državno tekmovanje v gasilski orientaciji »2015«.

Tekmovanje je potekalo v organizaciji PGD Dole pri Litiji in soorganizatorja Mladinskega sveta Gasilske zveze Slovenije v naslednjih tekmovalnih kategorijah v katerih so ekipo sestavljali po trije člani.

Udeležba je bila sledeča:

  • kategorija PIONIRJI ( starost tekm. od 7 do 11 let ) – 35 ekip
  • kategorija PIONIRKE ( starost tekm. od 7 do 11 let ) – 33 ekip
  • kategorija MLADINCI ( starost tekm. od 12 do 16 let ) – 35 ekip
  • kategorija GASILSKI PRIPRAVNIKI ( starost tekm. od 16 do 18 let ) – 30 ekip
  • kategorija GASILSKE PRIPRAVNICE ( starost tekm. od 16 do 18 let ) – 22 ekip

Pravico nastopa na državnem tekmovanju v gasilski orientaciji so imele ekipe, ki so v regiji, v katerih so potekala predhodna izbirna tekmovanja, dosegle prvo in drugo mesto v vsaki kategoriji na regijskem tekmovanju v letu 2015 oz. prvouvrščena ekipa v posamezni kategoriji, kar je ekipa pionirjev iz PGD Klek tudi izpolnila.

Gasilske ekipe so morale na aktivnih kontrolnih točkah na orientacijski progi pomeriti v znanju v vaji z vedrovko, štafetnem vezanju vozlov, praktičnih vajah iz orientacije, topografskimi znaki, štafetnem vezanju vozlov na trojak, hitrostnem zvijanju cevi, navezavi gasilskega orodja…

Drzavni prvaki - PGD Klek - pionirji

Postati državni prvaki je uspelo pionirski ekipi iz PGD Klek v kateri so bili tekmovalci : Ožbej Vnuk, Blaž Jonathan Lončar, Anžej Gros, Tjaž Senčar in mentor Luka Sladič.

V mesecu novembru praznuje Gasilska zveza Trbovlje 60 letnico delovanja, v tem obdobju še ni nobeni ekipi uspel takšen uspeh na državnih tekmovanjih – to je uspelo našim malim gasilcem iz Kleka.

Tekmovalni ekipi, mentorju in vodstvu društva se trboveljski gasilci iskreno zahvaljujemo za dosežen rezultat, predstavitve Trbovelj, zasavske regije in ta dosežek sprejemamo gasilci kot najlepše darilo Gasilski zvezi Trbovlje ob 60 letnici delovanja.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top