Družabne in miselne igre za stanovalce Doma upokojencev

Člani Lions kluba Trbovlje so v začetku decembra zbirali družabne igre in igre za krepitev umskih sposobnosti za stanovalce Doma upokojencev Franc Salamon Trbovlje. Zbrano so stanovalcem izročili na priložnostni prireditvi, ki je bila 13. decembra 2016 v Domu.

LK Trbovlje je novembra na tematskem večeru gostil gospo Marijo Sajovic, delovno terapevtko v Domu upokojencev Franc Salamon v Trbovljah. Predavala je o delu in življenju v domu in še posebej v domski stanovanjski skupini Dušica, kjer bivajo osebe, obolele za demenco. Njeno predavanje je na poslušalcih pustilo močan vtis in obrodilo sad v prav posebni akciji. Člani LK Trbovlje in njihove družine so za stanovalce doma zbrali več družabnih iger (Človek, ne jezi se, mikado, karte), iger za krepitev umskih sposobnosti (spomin, sestavljanke, rubikove kocke) in starejših otroških knjig, še posebej namenjenih obolelim za demenco. Nataša Detič, članica kluba in lastnica Založbe Ocean je za terapevte, ki delajo v domu podarila več izvodov knjige Ustvarjalno čečkanje, da se bodo po napornem delu sprostili.

Zbrano je skupina predstavnic LK Trbovlje odnesla v Dom v torek, 13. decembra. Tam so jih prisrčno sprejeli stanovalci in zaposleni na čelu z direktorico gospo Dani Hren. Pevski zbor doma je pripravil kulturni program in na koncu so vsi malodane zaplesali.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top