Društva sodelujte v akciji »NVO gre v šolo«, naj vas osnovnošolci spoznajo

»NVO gre v šolo« je akcija kjer šole za en dan odprejo vrata nevladnim organizacijam (društvom, zavodom in ustanovam – v nadaljevanju NVO) in vam omogočijo, da se predstavite učencem. Otroci bodo v času pouka spoznali vaše aktivnosti in dejavnosti, ki jih izvajate. S svojimi programi, dejavnostmi in aktivnostmi se predstavite osnovnošolcem, ki so lahko vaši potencialni člani.

Akcija se bo izvajala v tednu otroka, ki poteka med 1. in 5. oktobrom 2018, na zaenkrat 13. osnovnih šolah osrednjeslovenske in zasavske regije. V zasavski regiji bodo poleg OŠ Tončke Čeč Trbovlje sodelovale še OŠ Toneta Okrogarja Zagorje, OŠ Litija, OŠ Gabrovka in POŠ Dole.

NVO s svojim delom na področju kulture, izobraževanja, športa, varstva okolja, pomoči sočloveku in številnih ostalih področjih bogatite naš vsakdan, spodbujate prostovoljstvo, medgeneracijsko učenje in prispevate k bolj kakovostnemu življenju v družbi. Ker je pomembno in družbeno koristno, da se z vašimi aktivnostmi in pomenom delovanja seznani čim širši krog ljudi, že v zgodnjih letih odraščanja, Stičišče NVO osrednje Slovenije pripravlja akcijo »NVO gre v šolo«.

Z zanimivo in interaktivno predstavitvijo boste nevladne organizacije pri mladih vzbudile zanimanje za članstvo in spodbudile praktično učenje med mladimi, okrepilo pa se bo tudi sodelovanje osnovnih šol z lokalnim okoljem. Prijave nevladnih organizacij zbiramo preko spletnega obrazca, ki ga najdete na spletni strani http://www.consulta.si/dejavnosti/nvo-gre-v-solo/nvo-gre-v-solo-za-solsko-leto-201819/2407

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko elektronske pošte tjasa.bajc@consulta.sioziroma po telefonu: 05-9927-619.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top