Drugi zaporedni poraz Rudarju otežil boj za 1.B ligo

Rokometaši Rudarja so doživeli drugi zaporedni poraz v domači dvorani, od Trboveljčanov je bila pred okrog 250 gledalci boljša ekipa Alples Železniki (27:30). Rudar je kljub porazu ostal na drugem mestu lestvice, ki ob koncu sezone prinaša napredovanje v 1.B ligo.

Rudar je po četrtem porazu v sezoni in drugem na domačem parketu ostal pri 14 točkah, za vodilnim moštvom Krim Olimpija zaostaja za šest točk, 14 točk ima tudi hrpeljski Jadran, ki ima odigrano tekmo manj od Trboveljčanov. Alples Železniki so se z zmago v Polaju vključili v boj za napredovanje, sedaj imajo Gorenjci 12 točk, tako kot Pomurje.

Varovanci Gregorja Peska so proti Železnikom po prvem polčasu vodili za štiri (17:13), v nadaljevanju pa popustili in gostom dovolili preobrat, ki jim je na koncu prinesel pomembno zmago (27:30). Tudi tokrat podpora trboveljskih mažoretk knapom ni pomagala. Prevladovalo je spoznanje, da so Gorenjci Zasavcem vsilili svoj način igre, obenem pa so imeli v drugem polčasu zelo razpoloženega vratarja.

Rudar ušel ob koncu prvega polčasa

Začetek tekme je minil v znamenju izenačenega boja. Rudar je petkrat povedel za gol, gostje so petkrat izenačili. V 14. minuti so Trboveljčani prvič povedli za dva gola (7:5), a so jih tudi tokrat igralci Železnikov hitro ujeli. Pri domačih sta v uvodnih minutah zadevala Tilen Strmljan in Luka Lenart, pri gostih je prednjačil Primož Pfajfar.

Čeprav Trboveljčani niso prišli do svoje prepoznavne hitre igre, so v drugi polovici prvega polčasa počasi začeli delati razliko. V 20. minuti so spet povedli za dva (11:9), v 24. minuti pa že za štiri (14:10). S takšno prednostjo so domači odšli na glavni odmor (17:13), čeprav bi lahko v zadnjem napadu, ob številčni premoči, še povišali naskok, a so zapravili tri zaporedne strele.

Preobrat gostov na krilih Damijana in Gartnarja

Tudi na začetku drugega polčasa smo spremljali veliko igre na postavljeno obrambo, ki je opazno bolj ustrezala gostom. Rudar je v 38. minuti še vodil za štiri (20:16), ko je svoj četrti gol na tekmi dosegel Robi Habjan. Toda v naslednjih minutah je sledil padec v igri knapov, pri Gorenjcih pa se je razigral vratar Tomaž Gartnar, ki je spravljal v obup domače rokometaše. Pri gostih je začel zadevati Alen Damijan, v 45. minuti je vpisal že svoj šesti gol, nekaj zadetkov je dodal šeTomaž Frakelj. V 50. minuti so gostje tako že vodili za dva (23:25).

Domači trener je v vrata nato postavil Nejca Gjereka, slednji je z nekaj obrambami prebudil knape in vlil novo upanje za končnico. Po osmem golu Strmljana je Rudar znižal (24:25), toda sledila sta dva hitra zadetka gostov. Rudar se je v 57. minuti še enkrat približal (26:27), na drugi strani pa je Damijan z uspešnimi prodori zagotovil mirni zadnji dve minuti za Gorenjce in končno zmago za tri gole (27:30).

Za drugo mesto v igri štiri ekipe

Pri domačih je deset zadetkov dosegel Strmljan, po štiri sta dodala Habjan in Lenart, po tri pa Jan Polanec in Staš Pišek. Po en gol so dosegli Rok Andrej Novak, Matija Kozinc in Tim Žagar. Za goste je Damijan zbral devet golov, Pfajfar osem, po štiri sta prispevala Frakelj in Jože Kamenšek, po dva Lenart Bergant in Jaka Prezelj, enega pa Rok Marin.

Rudar sedaj čaka težko delo v boju za napredovanje, a še vedno imajo knapi stvari v svojih rokah. Če bi zmagali na preostalih sedmih tekmah, kar jim je v jesenskem delu sezone tudi uspelo, bi si skoraj zagotovo zagotovili 1.B ligo. Krim Ljubljana je sedaj na pragu prvega mesta, za drugo pa se bosta ob Rudarju in Alplesu borili še ekipi Jadrana in Pomurja.

Gorenjci slavili, Pesko se ne predaja

“Igrali smo tako, kot smo se dogovorili. Bili smo čvrsti v obrambi in potrpežljivi v napadu. Ta zmaga nam pomeni veliko, Rudar je zelo dobra ekipa, svoje pa pri tem gostovanju dodajo tudi gledalci. Tekma je bila zelo težka, kot smo tudi vedeli da bo. Vsekakor smo dobili vzpodbudo za nadaljevanje sezone,” je po zmagi povedal eden najboljših posameznikov dvoboja, zunanji igralec Alplesa Primož Pfajfar.

“Ta poraz nam je otežil boj za napredovanje, toda do konca je še sedem tekem in vse je še odprto. Ne smemo obupati, še vedno imamo usodo v svojih rokah. Tekma se je odvijala na način, ki je ustrezal gostom, veliko se je igralo na postavljeno obrambo, malo je bilo protinapadov. Kljub temu smo v prvem polčasu uspeli izvesti nekaj hitrih centrov, v drugem delu pa smo zgrešili nekaj odprtih strelov, kar nas je drago stalo,” je po porazu dejal trener Rudarja Gregor Pesko, ki ga v naslednjem krogu čaka gostovanje pri Arcontu v Radgoni.

2. DRL, 11. krog: RD Rudar – RD Alples Železniki 27:30 (17:13)

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Gjerek, Strmljan 10 (6), Polanec 3, Pišek 3, Novak 1, Kozinc 1, Frece, Malovrh, Koprivc, Habjan 4, Žagar 1, Lenart, Perkovič, Stanič.
Trener Gregor Pesko.

RD Alples Železniki: Rant E., Gartnar T., Šmid, Tušek, Frakelj 4, Bradač, Marin 1, Damijan 9 (5), Bergant 2, Prezelj 2, Rant A., Kutin, Čufar, Pfajfar 8, Kamenšek 4, Jagodic.
Trener Željko Vešligaj.

7M: RD Rudar 6/8, RD Alples Železniki 5/6.
Izključitve: RD Rudar 12 minut, RD Alples Železniki 16 minut.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top