Domači plavalci na Božičevev in Špelinem memorialu

V želji po  popularizaciji plavanja in primernosti tekmovanj za mlade in starejše  plavalce, so se na Plavalni zvezi Slovenije odločili o uvedbi tako imenovanega Nivojskega  pokala, na katerem sodelujejo samo plavalci in plavalke mlajši dečkov in deklic, ter starejših dečkov in deklic  v Razvojnem pokalu, starejši plavalci pa so imeli tekmovanje v Kranju, tradicionalni Špelin memorial, kot Veliko nagrado Slovenije, kjer so nastopili kadeti, mladinci in člani.

Tako so se v  soboto mladi plavalci plavalnega kluba Rudar Trbovlje  udeležili Božičevega memoriala v Mariboru, kjer so se z več kot 300 plavalci iz 27 slovenskih klubov pomerili  za najboljše v Razvojnem pokalu. Tekmovanja so se udeležili Taj Zupančič, Brina Rozina, Sara Isaković ter Lana Naglič. Edina s tekmovalnimi  izkušnjami Brina in Taj, sta odlično opravila svojo nalogo, nikakor pa ni zaostajala mlajša Sara, saj se je tudi ona uvrščala v prvo tretjino nastopajočih.  Edini s štirimi nastopi, ki so povzročili tudi utrujenost je bil Taj, ki se je 4 x uvrščal med najboljše. Z dvema uvrstitvama med osem najboljših na 100 prsno in 100 mešano  je obdržal stik z vrhom, da pa je potrebno računati nanj v prihodnje, pa je dokazal tudi z devetim mestom na 50 delfin in enajstim na 200 prosto. Brina je v dveh nastopih osvojila 30. mesto na 100 prsno, ter 39. na 100 mešano. Sara  pa je osvojila 45. mesto na 100 prsno , ter bila 48. na 100 mešano. Lana, kot edina brez tekmovalnih izkušenj, pa je v veliki tremi, ki jo je imela na štartnem bloku, prehitro reagirala in bila zato kaznovana z diskvalifikacijo. Kot pravi pregovor, da vsaka šola nekaj stane, verjamemo, da se to v prihodnje ne bo  ponovilo. Odveč je poudarjati, da so vsi pokazali dobro pripravljenost z osebnimi rekordi, ter plavali čase, povsem konkurenčne ostalim plavalcem, ki imajo neprimerno boljše pogoje za trening. Velik dokaz za to je, da so se v tako močni konkurenci uvrščali med najboljše.

V Kranju pa sta se na Veliki nagradi Slovenije ali tradicionalnem Špelinem in Vesninem memorialu v konkurenci  400 plavalcev iz petih držav, z najboljšimi pomerila Nika Todorovič in Tim Dolanc.

Nika se je kljub bolezni in posledično zmanjšani  količini treningov močno približala svojem osebnem rekordu na 100 delfin, kjer je osvojila 23. mesto, ter 25. mesto na 100 hrbtno, Tim pa se je kljub poškodbi  ramena, ki je klasična za plavalce, uvrstil v finale na 200 prosto, kjer je osvojil 6. mesto, na 50 prosto pa je bil 18. Povedati pa je potrebno, da sta se Nika in Tim udeležila tekmovanja le v soboto, saj  je za večje napore in obremenitve potrebno dobro zdravstveno stanje in prava forma.

Upamo lahko, da vse to s prihajajočimi tedni treningov tudi pride, saj se vrh tekmovalne sezone hitro približuje.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top