Dočakali prve in uspešne tekme naših smučarjev

Končno je tudi Anja Žibert, dijakinja prvega letnika športnega oddelka Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje, prišla na svoj račun ter tako na tekmi pokazala, koliko je napredovala od lanske sezone.

Od 1. maja 2014, ko se je začela letošnja sezona, je po več kot 60-ih treningih na snegu in okrog 60-ih kondicijskih treningih dočakala prve tekme. Največ je trenirala na ledeniku Mölltal, včasih na Hintertuxu, Kaprunu ali Dachsteinu, odvisno od vremenskih in snežnih razmer ter vsebine treninga. Avgusta in septembra je bila tudi v Švici na Zermattu in Saas Feju. Kadar ni bila na snegu, je pa v Trbovljah (v Športnem parku Rudar Trbovlje), na trim stezi, v telovadnici ali kje po naših hribih skrbela za telesno pripravo. Zahvala gre tudi koordinatorju za šport, Andražu Borovšaku, prof. športne vzgoje, ki ves čas skrbi tudi za Anjino telesno pripravo in odlično sodeluje s trenerjem Gorazdom Ranzingerjem. Na koncu leta smo končno dočakali tudi dovolj hladno vreme, da so lahko zasnežili domača smučišča. Tako smo vsaj malce prihranili na času in prenapornih vožnjah.

V soboto, 10. 1. 2015, sta na Golteh potekala prva letošnja veleslaloma za pokal vzhodne regije. Anja Žibert, tekmovalka SD Zasavje, je na obeh veleslalomih zasedla 3. mesto in s tem dokazala, da so se letošnji treningi obrestovali, kljub ogromni odsotnosti od pouka. Anjo čakajo precej naporni meseci, saj se že ta teden začnejo nove tekme. Želimo ji uspešno sezono, brez poškodb, obenem pa se že veselimo novih uspehov!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top