Dobrodelnost na trboveljski gimnaziji ne pozna meja

GESŠ Trbovlje je v sredo, 1. oktobra 2014, ponovno dokazala, da ji dobrodelnost ni neznanka. Tokrat smo jo povezali s športnim dnevom in bili, zopet, odlični!

Ob 9. uri so se 3. in 4. letniki, s spremljevalci, odpravili na pohod iz Trbovelj do Zagorja: Klek – Potoška vas – Evropark. Malce čez 11. uro smo cilj osvojili in prišli še pravočasno na uradno otvoritev dobrodelne prireditve TEK IN HOJA ZA UPANJE – POMOČ ZA SAMOPOMOČ (organizator VDC Zagorje ob Savi, pod okriljem slovenskega združenja za boj proti raku dojk Evropa Donna), kjer smo, simbolno, opravili tek oz. hojo po zagorskem rekreativnem območju. Objava zneska prispevkov dijakov in profesorjev GESŠ Trbovlje – 400 evrov – je požela bučen aplavz in obilico pohval.
Ob 11.30 pa so se nato dijaki 1. in 2. letnikov, ki so do Zagorja ob Savi prispeli z lokalnim avtobusom, vrnili, po isti poti kot tretješolci in četrtošolci, proti Trbovljam in tako zaključili jesenski športni dan z 2 in pol urno hojo.

Vreme nam sicer na začetku poti ni bilo ravno naklonjeno. Ker pa smo združili mladost, igrivost, športni duh, predvsem pa izpostavili dobro človeško stran – prisluhnili tistim, ki nas potrebujejo, in se na to odzvali – nam je posijalo sonce. Vsem!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top