Dobrodelni v decembru tudi zaposleni v trboveljskih ustanovah

Že v preteklih dveh letih smo javni uslužbenci, zaposleni na Občini Trbovlje in Upravni enoti Trbovlje sodelovali na prazničnem sejmu. Sami oz. s pomočjo družinskih članov smo pripravili izdelke, ki smo jih ponudili na sejmu in na ta način zbrali  sredstva in prostovoljne prispevke.
 

V letu 2010 je bilo zbranih 1.938,50 EUR – donirali smo jih 4 družinam in brezposelnim delavcem SGP Zasavja. K skupni vsoti so prispevke donirali tudi Društvo kmečkih žena in deklet, Društvo Relik in Turistično društvo Trbovlje.
 

V letu 2011 je bilo zbranih 1.450,00 EUR – donirali smo jih 4 družinam in delno sofinancirali nakup računalnika invalidni osebi, saj smo tudi »Občina po meri invalidov«. K skupni vsoti so prispevke donirali tudi Društvo Relik, Društvo vojnih invalidov Zasavje in Klub-B.

Tudi letos smo pristopili k tovrstni obliki solidarnosti in svoja prizadevanja, da bi socialno ogroženim Trboveljčanom polepšali dneve po »veselem decembru«, še nadgradili.

V petek, 21. decembra se je v Trbovljah letos prvič odvijal praznični LIKUF, ki se je popoldne začel z zdaj že tradicionlanim božičnim sejmom, na katerem so svoje izdelke prodajala različna društva, klubi in javni zavodi.

Svojo stojnico smo imeli tudi delavci in delavke Občine Trbovlje, Upravne enote Trbovlje, Spektra d. o. o. in Rokometnega kluba Rudar. S prodajo različnih izdelkov, daril, spominkov in majic smo zbrali 840 evrov. Nekateri zaposleni v javnih zavodih pa so se na našo pobudo letos odločili, da bodo prispevali vsak po 10 evrov za družine v stiski. Zaposleni v javnih zavodih so tako skupaj zbrali 780 evrov prostovoljnih prispevkov. Znesku se je pridružila tudi Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje s prispevkom – 100 evri – od projekta Rute.

Skupen znesek 1.720 evrov smo razdelili na pet delov in jih danes dali posameznikom in družinam v stiski. Predloge so nam posredovali na območnem združenju Rdečega križa Trbovlje, kjer so izbrali ljudi, ki po njihovem mnenju in izkušnjah živijo zelo težko in ne izkoriščajo sistema.
 

Hvala vsem;
zaposlenim v Vrtcu Trbovlje, Gasilskem zavodu Trbovlje, Mladinskem centru Trbovlje, Zavodu za šport Trbovlje, Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje, Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje in Zavodu za zaposlovanje! Hvala tudi zaposlenim na Upravni enoti Trbovlje in Spektru d. o. o. ter Rokometnemu društvu Rudar Trbovlje.

Uslužbenke in uslužbenci Občine Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top