Dobrodelni koncert Delavske godbe Trbovlje za triletnega Tita Zadobovška

Delavska godba Trbovlje organizira dobrodelni koncert za pomoč triletnemu Titu Zadobovšku, obolelemu za Duchennovo mišično distrofijo. Koncert bo potekal v športni dvorani Polaj v Trbovljah, v soboto 22. 2. 2020 ob 18:00 uri. 

Pri tej bolezni gre za okvaro v distrofinskem genu, vendar pri Titu kljub obsežnim genetskim preiskavam, mutacije še vedno niso odkrili. Kljub temu njegova bolezen napreduje, zavirajo pa jo samo kortikosteroidi, ki blažijo kronično vnetje ter pomagajo ohranjati propadajoče mišice, vendar imajo številne hude stranske učinke. Do odkritja ustreznega zdravila za Tita, si morajo starši kupiti predvsem čas, zato so se odločili za terapijo z matičnimi celicami. Terapijo izvajajo izključno v tujini in je naš ZZZS ne krije, tako da je v celoti samoplačniška. Po grobi oceni bodo stroški zdravljenja in fizioterapij samo v letošnjem letu nanesli skoraj 20.000 evrov, kar pa za starše in svojce predstavlja hud finančen zalogaj. . Iz tega razloga smo se odločili v Delavski godbi Trbovlje Titu pomagati tudi mi, skupaj z vašo pomočjo.

Na dobrodelnem koncertu bodo sodelovala številna znana slovenska glasbena imena, kot so Neisha, Tanja Ribič in Đuro, glasbena skupina Orlek, Balkan Boys, Sergej Škofljanec, Red Five Point Star, pridružili pa se jim bodo združeni zbori trboveljskih šol. Z udeležbo na koncertu in svojim prispevkom lahko tudi vi pomagate malemu Titu do lepšega in boljšega življenja. Zato še enkrat vabljeni, da se nam pridružite 22. 2. 2020 ob 18:00 uri v športno dvorano Polaj. Vstopnice so na voljo prodajnih mestih Eventima. 

 

 

 

KUD Delavska godba Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top