DO 4. MAJA ODPRT NATEČAJ ZA KoronaFESTfulFejstFilma

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je objavil še en natečaj, ki vabi k ustvarjanju v zavetju doma. Filmarje vseh starosti vabijo k snemanju filmov na temo izolacije in vseh mogočih situacij, smešnih ali tragičnih, ki jih ta prinaša s seboj. Film, ki mora biti rezultat skupinskega dela, je lahko igrani, dokumentarni, mokumentarni, animirani ali eksperimentalni. Žanrskih omejitev torej ni, dolg naj bo največ petnajst minut, v prostoru, kjer se snema, pa je lahko naenkrat samo en igralec. »Ustvarite idejo, napišite scenarij, naredite casting. Vsak naj posname svoj del filma, potem pa se posvetite čaranju v montaži,« še predlaga producent za filmsko dejavnost JSKD Matjaž Šmalc.

Rok za oddajo končnega izdelka je ponedeljek, 4. maj 2020. Prispele kratke filme si bo ogledala strokovna komisija, ki bo najboljše uvrstila na KoronaFESTfulFejstFilma in nagradila s knjižnimi nagradami založbe JSKD. Filmski festival bo potekal prek spleta, v času Tedna ljubiteljske kulture, od 15. do 24. maja 2020.

Najboljši filmi bodo glede na kategorije, v katere jih bo razvrstila žirija, uvrščeni na različna nadaljnja srečanja: najboljši otroški filmi na Srečanje najmlajših filmskih ustvarjalcev, mladinski na Filmske Vizije – podkategorijo Festivala Vizije – Festivala mladinske kulture, ostali pa na Festival neodvisnega filma. Če bodo čas in razmere po epidemiji dopuščale, bodo našteti festivali potekali v dvoranah v jeseni 2020.

KoronaFESTfulFejstFilma, na katerem bodo na spletu predvajali izbrane filme, bo potekal v času Tedna ljubiteljske kulture (TLK), ki vsako leto v mesecu maju za dober teden po vsej Sloveniji združi ustvarjalce in ljubitelje kulture. Namen TLK je izraziti priznanje več kot 107.000 kulturnim ustvarjalcem, ki svojo energijo in čas ljubiteljsko, torej brez plačila za svoje delo, namenjajo kulturi. Rdeča nit letošnjega TLK, ki je že sedmi po vrsti, je inštrumentalna glasba. Za njeno promocijo, zlasti med mladimi, pa bo skrbel ambasador TLK, klarinetist in pevec Dejan Krajnc.

Več o natečaju, pogojih sodelovanja in rokih lahko najdete TUKAJ.

Prisrčno vabljeni k sodelovanju!

 

 

FOTO: JSKD

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top