Dnevnikova izvidnica zaključena – Občina Trbovlje na drugem mestu po izboru bralcev

S slovesnostjo na Ljubljanskem gradu se je v torek zaključila Dnevnikova izvidnica, ki je iskala turistom najbolj prijazne kraje na Slovenskem. Po izboru bralcev Dnevnika je naziv turistom najbolj prijazen kraj prejela občina Črnomelj, poslušalci Radia Veseljak so izbrali Kranjsko Goro, strokovna komisija pa je najbolje ocenila občino Dravograd.

Nazive turistom najbolj prijazen kraj so občine prejele tudi za osvojena druga in tretja mesta. Po izboru bralcev Dnevnika si je drugo mesto zaslužila občina Trbovlje, tretje pa Zreče. Poslušalci Radia Veseljak so na drugo mesto uvrstili občino Črnomelj, na tretje pa občino Dravograd.

Strokovna komisija pa se je odločila za podelitev dveh drugih mest, in sicer občinama Zreče in Kranjsko Goro. Strokovno komisijo so sestavljali etnolog Janez Bogataj, predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije Drago Bulc, Dnevnikov urednik in novinar Vito Avguštin in direktor podjetja E-laborat Primož Žižek.

15 naključno izbranih krajev so v minulih mesecih obiskali tuji državljani – tako imenovani Dnevnikovi izvidniki. Podali so se v Beltince, Cerkno, Črnomelj, Dravograd, Gorenjo vas – Poljane, Izolo, Kranjsko Goro, Maribor, Mozirje, Pivko, Rogaško Slatino, Tolmin, Trbovlje, Trebnje in Zreče. Preverjali so turistično ponudbo in storitve turistično-informacijskih centrov. Njihove vtise so nato novinarji strnili v reportažah, objavljenih v časniku Dnevnik in na njegovi spletni strani, reportaže pa so bile predstavljene tudi na radiu Veseljak.

“Namen izvidnic je opozoriti tako na lepe kot tudi manj lepe plati slovenske turistične ponudbe – v upanju, da bo ta postala do gostov še bolj prijazna in še bolj gostoljubna,” so dejali na Dnevniku.

Hvala vsem, ki ste sodelovali pri sprejemu gostov v Trbovljah in vsem, ki ste glasovali.

1 MBDnevnikova izvidnica

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top