Dnevi slovenskih svetovalnih središč tudi v ZLU

Na Zasavski ljudski univerzi bodo prihodnji teden, od srede do petka (18. – 20.9.), potekale različne aktivnosti v okviru dogodka Dnevi slovenskih svetovalnih središč.

Gre za skupni dogodek mreže 14 svetovalnih središč v izobraževanju odraslih in Andragoškega centra Slovenije. Namen dogodka je predstavitev Svetovalnega središča, kjer lahko odrasli dobijo brezplačno pomoč, povezano z učenjem in izobraževanjem, spodbujanje odraslih k učenju in predstavitev možnosti za učenje in izobraževanje v lokalnem okolju.

Tako kot že več let zapored, se bo tudi letos Svetovalno središče Zasavje predstavilo na Stojnici znanja. Letos jo bomo postavili v sredo, 18. 9., na tržnici v Zagorju. Med 9. in 12. uro bodo mimoidoči lahko dobili informacije o možnostih za učenje v Zasavju ali odgovore na morebitna vprašanja, povezana z učenjem, dokončanjem programov, pridobitvijo poklica…

Poleg Stojnice znanja smo pripravili tudi 3 brezplačne delavnice, ki bodo potekale v prostorih ZLU v Zagorju.

V sredo ali četrtek, 18. in 19., obakrat ob 17.uri, vabimo na brezplačno delavnico, na kateri bomo predstavili možnosti za pomoč odraslim pri učenju. Predstavitev je namenjena vsem, ki se po prekinitvi ponovno odločajo za izobraževanje ali želijo izboljšati učinkovitost svojega učenja. Udeleženci bodo rešili test za ugotavljanje učnih stilov, v nadaljevanju pa bodo predstavljeni tudi napotki oz. namigi za izboljšanje učenja.

Zadnji dve delavnici bosta potekali v Središču za samostojno učenje na ZLU v Zagorju.

V četrtek, 19. 9., od 9.00 do 12.00, vabimo na druženje z delovnim naslovom Angleščina za vsakogar. Vabljeni so predvsem starejši, brezposelni in tisti, ki si ne morejo privoščiti plačljivega tečaja, ne glede na predznanje angleščine. Ob pomoči mentorice bodo naredili prve korake v angleščino ali obnovili in nadgradili svoje znanje.

V petek, 20. 9., pa bo med 9. in 11. uro mentor v Središču za samostojno učenje zainteresiranim pomagal ustvariti profil na socialnem omrežju Facebook.

Brezplačno učenje angleščine in računalništva s pomočjo mentorja bo možno tudi v nadaljevanju, če bo za to interes.

Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite bodisi na Stojnici znanja, bodisi na kateri od delavnic. Za dodatne informacije ali prijavo pa pokličite na tel. 03 56 31 191 ali 03 56 55 120 oz. nam pišite na valentina.uran@guest.arnes.si.

Priloge:

827 kBVabilo v obliki letaka

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top