Dnevi medgeneracijskega učenja tudi v Zasavju

Med 25. do 30.novembrom 2013 so po celotni Sloveniji potekali Dnevi medgeneracijskega učenja. Z njimi želimo na ljudskih univerzah spodbujati različne generacije pri povezovanju in izmenjavi znanj in izkušenj v obojestransko korist.

Na Zasavski ljudski univerzi bo medgeneracijsko učenje povezovalo mlade in starejše pri izmenjavi znanj in izkušenj. S tem nadaljujemo razvoj vseživljenjskega učenja, ki smo ga na Zasavski ljudski univerzi v zadnjih petih letih uspešno vodili v sklopu projekta Center vseživljenjskega učenja Zasavja. V tednu medgeneracijskega učenja smo izvedli tri delavnice in predstavitve z namenom, da bi spodbujali sodelovanje med generacijami.

Medgeneracijsko učenje, katerega glavne značilnosti so prostovoljna udeležba, delitev vlog učenja in poučevanja med člani ter spreminjanje posameznika in skupnosti, povezujemo z učenjem v skupnosti. Center medgeneracijskega učenja Zasavje je zato zasnovan na partnerskem sodelovanju in bo deloval kot mreža vladnih in nevladnih organizacij, ki v lokalni skupnosti združujejo člane posameznih generacij.

K sodelovanju bomo povabili več organizacij. Svoje sodelovanje so poleg ZLU v prvi fazi dogovarjanja že potrdili Mladinski center Trbovlje, Društvo Relik, sekcija V.A.T. in Društvo upokojencev Hrastnik, dogovarjamo pa se še z drugimi organizacijami.

K sodelovanju vabimo vse, ki želite pridobiti nova znanja in svoja znanja, ki jih imate, deliti z drugimi.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top