Dijaki STPŠ pometli s konkurenco na državnih tekmovanjih

V torek, 21. marca, je na Srednji šoli Ravne potekalo 7. državno tekmovanje računalniških šol. Tekmovanja so se udeležili dijaki 16 srednjih šol.

Tekmovalci so imeli na voljo 3 ure in v tem času so uporabljali skoraj vse znanje, ki so ga dobili v šoli. Za STPŠ sta pod mentorstvom Žige Podplatnika in Simona Kmetiča tekmovala Nejc Ačkun in Jernej Leskovšek. Delo sta si dobro razdelila Nejčeva naloga je bila izdelava internetnih kablov (namestitev konektorjev), postavitev omrežja (konfiguracija stikala in delovne postaje) ter izdelava namizne aplikacije (aplikacija v jeziku C#), Jernejeva pa izdelava podatkovne baze (narejene v Microsoft SQL Server Management Studio) in spletne aplikacije (napisane z jezikom PHP, ter uporabo HTML in CSS). Dijaka sta na tekmovanju zasedla 3. mesto.

Na Ravnah pa je potekalo tudi tekmovanje elektrotehnikov, ki sta se ga pod mentorstvom Vasje Markiča udeležila Nejc Friškovec in David Kusić. Dijaka sta na tekmovanju zasedla 8. mesto.

V soboto, 25. marca 2017,  je v Ljubljani na fakulteti FRI potekalo državno tekmovanje ACM iz računalništva in informatike. Tekmovanja se je udeležilo 114 dijakov računalniških šol, od tega 9 z naše šole. Njihov mentor je bil dr. Uroš Ocepek.

Tekmovalci so dobili 5 nalog in za vsako nalogo je bilo potrebno napisati čimbolj učinkovit algoritem oziroma napisati funkcijo s programskim jezikom ali pa opisati postopek. Jernej Leskovšek, dijak četrtega letnika naše šole, ki je postal državni prvak v programiranju, je za reševanje uporabil jezik Python, ter opis vsake vrstice kode s komentarji oziroma psevdokodo.

Naša šola je tako ubranila naslov državnega prvaka v programiranju, ki ga je lansko šolsko leto dosegel Tomaž Martinčič. Odlično pa se je na tekmovanju odrezal tudi Miha Krajnc, dijak drugega letnika, ki je zasedel 5. mesto.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top