Dijak in učitelj STPŠ Trbovlje prejela srebrno priznanje za inovacijo tRSiCA

Gospodarska zbornica Slovenije, Območna gospodarska zbornica Zasavja je podelila srebrno priznanje učitelju Urošu Ocepku in dijaku Amonu Stopinšku (Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje – STPŠ Trbovlje) za  inovacijo tRSiCA – spletno učenje. Prav tako pa je šola STPŠ Trbovlje prejela srebrno plaketo.

Spletno učno okolje tRSiCA je rezultat sodelovanja med učiteljem in dijakom. Začelo se je pri iskanju idej za zaključno nalogo v okviru 4. izpitne enote za poklicne mature, končalo pa z inovacijo na področju šolstva. Okolje tRSiCA omogoča sodoben in inovativen način učenja s pomočjo računalnika, v katerem okolje vsakemu izmed učencev ponudi inovativen, unikaten in personaliziran spletni multimedijski učbenik, ki pozna učne karakteristike in učne potrebe posameznega učenca. Inovaciji dodaja še večji pomen uporaba sodobnih algoritmov s področja umetne inteligence. Uporaba okolja tRSiCA je že del pouka pri strokovnih modulih s področja računalništva, saj so dijaki STPŠ Trbovlje z učnim sistemom zelo zadovoljni. Rezultati uporabe okolja tRSiCA pri pouku so pokazali, da uporaba sistema izboljša doseganje učnih ciljev – še posebno pri učencih, ki pogosto potrebujejo dodatno učno razlago.

Inovativen prispevek učitelja in dijaka je spodbuda za sodelovanje med učitelji in dijaki na področju inovacij tudi v prihodnje. Bliss Carman namreč pravi: »Če mi daste nalogo, ki ji lahko podarim nekaj svojega, ne bo več naloga; bo veselje, bo umetnost.«

slika3

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top