Deželica sanj 2016

Mestni park Trbovlje se bo že če nekaj dni spremenil v čarobni svet pravljic. Pravljični festival, ki se letos ponosno predstavlja z imenom »Deželica sanj« bo tako že tretje leto zapored zasavske otroke obdaril s številnimi zanimivimi igrami, animacijami, pripovedkami, dogodivščinami in seveda mamljivimi sladkarijami.

Mladinski center Trbovlje skozi celodnevno igro, ki se odvija v Mestnem parku našim najmlajšim približuje dediščino domačih krajev. V Deželici sanj imajo glavno vlogo različna pravljična bitja; čarovnice, vile, škratje, ki se tematsko povezujejo z legendami zasavskih krajev. Osrednji lik festivala je Mrzliški zmaj, ki vsako leto za otroke pripravi tudi številna presenečenja.

V času prevladujočih »računalniških igric« Deželica sanj ponuja priložnost, da se otroci spoznajo s številnimi različnimi domačimi in evropskimi igrami, ki spodbujajo njihovo ustvarjalno razmišljanje, gibalno motoriko ter krepijo sposobnost domišljije, izražanja in medkulturno razumevanje.

Posebnost letošnjega pravljičnega festivala je njegova mednarodna razsežnost. V organizaciji festivala sodelujejo mladi iz Portugalske in Danske, ki bodo skozi različne gledališke tehnike povezovali celoten program.

Deželica sanj je plod dela številnih mladih iz Trbovelj, ki pod okriljem Mladinskega centra Trbovlje in v sodelovanju z Varstveno delovnim centrom Zagorje ob Savi, DPM Trbovlje in Društvo za pomoč živalim Šnoflja tako omogočajo otrokom brezplačno pravljično doživetje.

Deželica sanj bo potekala v soboto, 21. maja 2016, s pričetkom ob 15:00 uri in zaključkom ob 19:00 uri. V primeru slabega vremena dogodek odpade.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top