Deset let sekcije Upokojenih pedagoških delavcev Trbovlje

10. februarja 2014, bo minilo deset let od ustanovitvenega sestanka 9. sekcije Društva upokojenih pedagoških delavcev Slovenije. Ob ustanovitvi se je v sekcijo vključilo 37 upokojenih pedagoških delavcev. 

 

Skozi vsa ta leta smo sledili mislim, ki jih je zapisala naša prva predsednica Darka Lipičnik.

 Vzemi si čas za prijaznost-saj je pot k sreči. Vzemi si čas za sanje-popeljejo te med zvezde. Vzemi si čas in se ozri naokrog-dan je prekratek,da bi bil sebičen.

Vzemi si čas za smeh-ki je glasba duše.

 

Zdaj je vključenih v sekcijo UPD Trbovlje 31 članic. Sestajamo se enkrat mesečno. Januarja, julija in avgusta pa imamo počitnice.

Rade se družimo, praznujemo okrogle obletnice, se izobražujemo, v juniju pa imamo tradicionalni pohod na Čebine . Radovedne smo kaj je novega v vrtcu in v trboveljskih osnovnih in srednjih šolah, zato vsako leto obiščemo eno izobraževalno ustanovo. Še vedno nam je lepo, ko se pogovarjamo o delu v razredu, o vzgojnih problemih, o povezovanju s starši. Nekatere naše članice bi se rade udeležile tudi predavanj, ki jih organizirajo šole za starše ali učitelje. Me pa jih seznanimo z našimi dejavnostmi in se pozanimamo o tistih učiteljih, ki se bodo v bližnji prihodnosti upokojili.

 

Aktivno se vključujemo tudi v dejavnosti Društva upokojenih pedagoških delavcev Slovenije. V teh desetih letih smo si skupaj ogledali del Slovenije pa tudi tujine. Družimo se ob 25. maju, ki je postal dan naše mladosti, na kulturnici, prednovoletnem srečanju in seveda na vsakoletnem zboru članov.

Vsako leto v sekcijah opravimo prvi izbor literarnih in likovnih otroških del prispelih na razpis našega društva za F3ŽO. Letos je Društvo na festivalu imelo tudi svoj prostor, kjer smo se s plakati predstavile vse sekcije.

 

Življenju so se dodala leta,zdaj je treba letom dodati življenje pravi misel napisana na naši pristopni izjavi.

 

Zato vse upokojene pedagoške delavce vabimo, da se nam pridružijo. Vsako leto pripravimo načrt dela, smo pa odprti za vse predloge in pobude. Veseli vas bomo! Skupaj si bomo v tretjem življenjskem obdobju naredili lepše dneve in lepša leta.

 

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top