Delo zimske službe ob napovedanem sneženju

Skladno z vremensko napovedjo ima zimska služba pripravljene ekipe za lokalne in mestne ceste in sicer štiri kamione, štiri traktorje in še dva dodatna po potrebi, dve poltovorni vozili, osem delavcev za ročno odstranjevanje snega in še osem dodatnih za soboto in nedeljo, ko se predvideva prenehanje sneženja.

 

Za prevoznost javnih poti bodo skrbeli štirje traktorji krajevnih oračev. Trenutno sta na terenu dva kamiona, trije traktorji, dve poltovorni vozili in šest delavcev za ročna dela (posip stopnišč, avtobusnih postaj in pešpoti). Ob povečani intenziteti padavin, bodo ekipe povečevali.
Po načrtu zimske službe imajo nekatere javne ceste in ulice prednost, zato prosimo za razumevanje in potrpljenje, saj je potrebno v Trbovljah očistiti preko 150 kilometrov cest, po prioritetno določenem vrstnem redu. Občane obveščamo, da naj bodo pozorni in pravilno parkirajo svoja vozila, saj parkirana vozila ovirajo pluženje in odstranjevanje snega. Obenem pa prosimo, da v primeru snega in poledice prilagodijo hitrost razmeram na cesti.
V kolikor ima kdo kakšne težave oz. za kakršnekoli informacije lahko pokliče na telefon ZS (031 790 089) na katerem so dosegljivi 24 ur.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top